Odstopil, ker je bil pozitiven

Britanec Simon Yates in eden od kandidatov za skupno zmago je na kolesarski dirki po Italiji odstopil zaradi okužbe z virusom sars-cov-2.
Fotografija: Okužba s koronavirusom je bila za Britanca Simona Yatesa (desno) usodna na Giru, a k sreči ni okužil moštvenih kolegov. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Okužba s koronavirusom je bila za Britanca Simona Yatesa (desno) usodna na Giru, a k sreči ni okužil moštvenih kolegov. FOTO: Luca Bettini/AFP

Britanski kolesar Simon Yates je odstopil z dirke po Italiji, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus. Kot so danes sporočili iz njegove ekipe Mitchelton-Scott, za katero sicer pedala vrti tudi Slovenec Luka Mezgec, ki pa ne nastopa na letošnjem Giru, so preostali kolesarji moštva negativni.

»Vsi drugi kolesarji in člani ekipe so imeli negativne rezultate testov na virus sars-cov-2 in lahko dirko nadaljujejo. Toda iz previdnosti bomo zelo pozorno spremljali položaj in v prihodnjih dneh izvajali nadaljnje teste,« je povedal zdravnik ekipe Matteo Beltemacchi.

Yates, ki je leta 2018 osvojil špansko pentljo Vuelto, je bil eden od favoritov tudi za Giro. Pred sobotno osmo etapo je v skupni razvrstitvi zasedal 21. mesto.

Preberite še:

Komentarji: