Pogačar dvakrat drugi po ZAE

Slovenski kolesar je v tretji etapi zaostal le Britancem Adamom Yatesom.
Fotografija: Tadej Pogačar potrjuje svoje mojstrstvo tudi v Združenih arabskih emiratih. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tadej Pogačar potrjuje svoje mojstrstvo tudi v Združenih arabskih emiratih. FOTO: Uroš Hočevar

Dubaj – Tadej Pogačar je zasedel drugo mesto v tretji etapi kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Mladi kolesar s Klanca pri Komendi je zaostal zgolj za danes nepremagljivim Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), ki si je nabral več kot minuto prednosti pred slovenskim asom, članom domače ekipe UAE Emirates.

Pogačar je bil v ospredju zasledovalne skupine za Yatesom, ki ga ni bilo mogoče ujeti. Zato pa je Slovenec prepričljivo prikolesaril v cilj s prednostjo 33 sekund pred trojico ubežnikov ter oblekel belo majico za najboljšega mladega kolesarja.
Danes tretji je bil kazahstanski kolesar Aleksej Lucenko, član Astane, z istim časom sta v cilj prišla tudi Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) in Poljak Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

Yates je z etapno zmago s finišem na Jebel Hafeet prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke, Pogačar je skočil na drugo mesto (+1:07), Lucenko je tretji (+1:35).


 

V napad v četrtek


Pogačar se tokrat ni želel brezglavo kosati z Britancem ter je raje prihranil moči za nadaljevanje dirke: »Mogoče bi mu lahko sledil nekaj časa, ampak mislim, da bi danes vseeno zmagal, saj je bil močnejši. Na koncu bi bila mogoče edino razlika med nama nekoliko manjša,« je priznal Pogačar, ki bo skušal Yatesu prekrižati načrte v četrtek.

»Seveda, brez dvoma bom poskusil, vendar pa mislim, da je trenutno v zelo dobri formi. Bom pa poskusil narediti vse, da bom ogrozil njegovo vodstvo,« je še dejal mladi Slovenec.

Drugi slovenski kolesar na tej dirki Luka Mezgec je kot Yatesov pomočnik v ekipi Mitchelton-Scott etapo končal na 62. mestu (+8:15), v skupnem seštevku je Mezgec 52. (+8:25).

Preberite še:

Komentarji: