Primož Roglič se je vrnil z zmago

Kisovčan v sprintu nadomestil padlega van Aerta in ugnal Alaphilippa in Yatesa.
Fotografija: Primož Roglič je v četrti etapi Tirrena–Adriatica slavil svojo prvo letošnjo zmago. FOTO: Gian Mattia d'Alberto/LaPresse
Odpri galerijo
Primož Roglič je v četrti etapi Tirrena–Adriatica slavil svojo prvo letošnjo zmago. FOTO: Gian Mattia d'Alberto/LaPresse

Včeraj je na dirki Pariz–Nica z etapno zmago in prevzemom rumene majice zablestel Tadej Pogačar (UAE), danes je na dirki Tirreno–Adriatico udaril Primož Roglič (Jumbo Visma). Kisovčan je bil v četrti etapi najboljši v sprintu navkreber, v katerem je ugnal Juliana Alaphilippa (Soudal Quisck Step) in Adama Yatesa (UAE).

Roglič je zmagal v svojem značilnem slogu, ko je v zadnjih sto metrih v klanec pospešil na vso moč, mu nihče ni bil kos. Ta uspeh pa je bil zanj več kot le odprtje računa v sezoni 2023, temveč potrditev, da po operaciji rame lanskega oktobra ostaja med najboljšimi na svetu. Po svoje pa tudi, da se smola s padci ne drži samo njega. Dobre štiri kilometre pred ciljem je namreč ostal brez moštvenega kolega Wouta van Aerta, ki se je zapletel s Tomom Pidcockom (Ineos).

Če ne bi bilo tega padca, ne bi bilo Rogličeve zmage, saj je Jumbo Visma akcijo pripravljala za belgijskega zvezdnika. »Naš načrt je bil doseči vrhunski rezultat, vendar nisem bil jaz v ospredju. V načrtu je bil Wout, imel je nesrečo, jaz pa srečo, da sem bil v usodnem trenutku bolj levo in se izognil padcu. Tedaj smo spremenili načrt, šel sem na zmago in uspelo mi je,« je v cilju razkril Roglič, ki ga po padcu v 16. etapi lanske Vuelte pol leta ni bilo na dirkah.

»Vedno je lepo zmagati, fantastično je, kako sem si opomogel. Veliko dela in žrtvovanja je bilo za tem, mojega in moje družine,« je Rogla še povedal po svoji prvi letošnji in karierni 66. zmagi. V skupnem seštevku se je na dirki, na kateri je leta 2019 že slavil končno zmago, povzpel z 11. na drugo mesto, šest sekund za nosilcem modre majice Lennardom Kämno (Bora Hansgrohe).

Preberite še:

Komentarji: