Primož Roglič v samoosamitvi in ne vadi z ekipo

Roglič je bil na zadnjem testiranju na koronavirus negativen, a je zaradi stika z okuženo osebo v samoosamitvi.
Fotografija: Primož Roglič zmagovalec dirke. Državno prvenstvo v kolesarstvu s ciljem v Amrožu pod krvavcem. Cerklje na Gorenjskem, Slovenija 21.junija 2020 [Roglič Primož,kolesarji,kolesarstvo,kolesa,kolesarske dirke,državna prvenstva,tekmovanja,športniki,šport,Krvavec,Ambrož pod Krvavcem,Cerklje na Gorenjskem,Slovenija,motivi] Foto Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Primož Roglič zmagovalec dirke. Državno prvenstvo v kolesarstvu s ciljem v Amrožu pod krvavcem. Cerklje na Gorenjskem, Slovenija 21.junija 2020 [Roglič Primož,kolesarji,kolesarstvo,kolesa,kolesarske dirke,državna prvenstva,tekmovanja,športniki,šport,Krvavec,Ambrož pod Krvavcem,Cerklje na Gorenjskem,Slovenija,motivi] Foto Foto: Jure Eržen/delo

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič se ni pridružil nizozemski ekipi Jumbo-Visma na pripravah v španskem Alicanteju, poroča specializirani kolesarski portal Cyclingnews. Ekipa Jumbo-Visme je namreč potrdila, da je zaradi samoosamitve po stiku z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom, Kisovčan ostal v Monaku.


Nizozemsko moštvo je od 18. januarja v Alicanteju


Enaintridesetletnik je bil sicer na zadnjem testiranju na novi koronavirus negativen, a je zaradi stika z okuženo osebo vseeno v samoosamitvi, kot je za Cyclingnews potrdila Jumbo-Visma. Nizozemsko moštvo je od 18. januarja v Alicanteju, kjer se pripravljajo na prihajajočo sezono. Tam bodo ostali do 29. januarja, sporočili pa so, da ne vedo, ali se jim bo v tem času Roglič lahko pridružil. Ekipa bo v petek, 22. januarja, predstavila moštvo in ambicije pred sezono 2021, posledično pa tam ne bo najboljšega kolesarja na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Nizozemci bodo na predstavitvi razkrili tudi sestavo ekip za najpomembnejše dirke v sezoni. Rogličev glavni cilj ostaja Tour de France, sezono pa naj bi po zadnjih informacijah začel na dirki Pariz - Nica v začetku marca, v aprilu pa bo branil zmago na prestižni enodnevni dirki Liege - Bastogne - Liege.

Preberite še:

Komentarji: