Covid-19 pokosil prva kolesarja na letošnjem Touru

Francoz Geoffrey Bouchard in Vegard Stake Laengen, moštveni kolega Tadeja Pogačarja, sta bila na kolesarski dirki po Franciji pozitivna na novi koronavirus.
Fotografija: Geoffrey Bouchard je prvi, ki ga je z letošnje dirke po Franciji umaknil covid-19. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Geoffrey Bouchard je prvi, ki ga je z letošnje dirke po Franciji umaknil covid-19. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Po Francozu Geoffreyu Bouchardu (AG2R Citroen) kolesarske karavano dirke po Franciji zapušča tudi 33-letni Vegard Stake Laengen, klubski sotekmovalec trenutno vodilnega Slovenca Tadeja Pogačarja pri moštvu UAE Emirates. Norvežan je bil po koncu petkove etape negativen na novi koronavirus, na današnjem testu pa pozitiven.

»Vegard Stake Laengen je bil včeraj dopoldne med rutinskim internim moštvenim protokolom testiranja negativen. Pozno sinoči je poročal o simptomih vnetega grla. Na hitrem antigenskem testu je bil nato pozitiven, prav tako na današnjem testu PCR. V skladu z veljavnimi protokoli na Touru je že zapustil ekipo in končal dirko,« je v zvezi s tem zapisal klubski zdravnik Pogačarjeve ekipe Adriano Rotunno.

Bouchard, ki je bil po koncu petkove etape kolesarske dirke po Franciji pozitiven na novi koronavirus, in Stake Laengen sta že zapustila karavano najbolj slovite kolesarske preizkušnje na svetu, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte tudi: Sobotna etapa v živo

Danes bo na sporedu osma etapa med krajema Dole - Lozana v dolžini 186,3 km. Po sedmih etapah je v generalni razvrstitvi v vodstvu Slovenec Tadej Pogačar (UAE Emirates), njegov najbližji zasledovalec, Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), zaostaja 35 sekund.

Preberite še:

Komentarji: