Roglič napadal in napadal, a ga je prelisičil Uran (FOTO)

Tretja etapa dirke po Sloveniji je postregla s prvim obračunom favoritov za zmago, dobil ga je Rigoberto Uran.
Fotografija: Slavje Rigoberta Urana na Celjskem gradu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Slavje Rigoberta Urana na Celjskem gradu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V tretji etapi je letošnja slovenska pentlja prvič zavila v gore, po mirnem prvem delu sta odločala Celjska koča in zaključni vzpon na Celjski grad. Dolgo je kazalo na zmago Mateja Mohoriča, ki je spet navdušil z vrtoglavim spustom, prvi ga je ujel Primož Roglič, a je Zasavca v zadnjih 50 metrih presenetil Kolumbijec Rigoberto Uran. 

Že na poti do Celjske koče je nizozemski Lotto za Rogliča narekoval silovit ritem, slovenski šampion je zelo kmalu ostal brez pomočnikov in na vzponu je s silovitim pospeševanjem poskrbel za veliko selekcijo med favoriti. Roglič je prvi prečkal gorski cilj in si priboril modro majico, tik za vrhom ga je iz ozadja ujel tudi Matej Mohorič in se v svojem slogu v silovitem ritmu na spustu odpeljal v ospredje. 

​Do konca spusta si je privozil slabih 20 sekund prednosti in v generalki za nedeljski kronometer sam vztrajal tudi na petih kilometrih ravnine po Celju, odločal pa je zaključni vzpon na grad. 
 

Uran je imel najboljšo taktiko

 
Mohorič je izgledal dobro, a ga je 500 metrov pred vrhom zmanjkalo, mimo je prvi prišel Michael Storer, blizu je bil tudi Roglič. Kisovčan, ki je danes v karavani prečkal domačo vas pred izjemno kuliso svojih navijačev, je še enkrat silovito pospešil, vztrajal v ospredju vse do zadnjih 50 metrih, nato pa se je iz ozadja izstrelil Rigoberto Uran in prepričljivo slavil. 
 
Rogliča je prehitel še Daryl Impey, a so prve tri ločile le štiri sekunde, zato je bil trenutno osmi kolesar svetovne lestvice zadovoljen tudi s tretjim mestom: »Želel sem biti čim bolj aktiven in agresiven, napadal sem, čeprav bi lahko kot Uran čakal v ozadju, a sem želel domačim gledalcem pokazati dobro dirko in še preizkusiti svojo pripravljenost. Razlik ni bilo, lepša bi bila zmaga, a bodo priložnosti še, tudi na tej dirki.«
 

Komentarji: