Roglič, Pogačar in drugi peljali za svetovni dan kolesarstva

Slovenski selektor Andrej Hauptman zbral vse najboljše slovenske kolesarje za skupni trening.
Fotografija: Slovenska kolesarska reprezentanca je v najmočnejši zasedbi izpeljala skupni trening. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Slovenska kolesarska reprezentanca je v najmočnejši zasedbi izpeljala skupni trening. FOTO: KZS

Slovenska kolesarska reprezentanca je pod vodstvom selektorja Andreja Hauptmana opravila skupni trening v okviru sredinega svetovnega dneva kolesarstva. Opravili so vzdržljivostni trening, selektor pa je poudaril, da so reprezentanti, na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, zdravi in v dobri formi.

Združeni narodi so pred dvema letoma 3. junij razglasili za svetovni dan kolesarjenja, kar so v slovenski reprezentanci obeležili s skupnim treningom. Hauptman je v sodelovanju s svojim pomočnikom Markom Polancem povabil vse najboljše slovenske kolesarje.

Dvesto kilometrov dolg trening vzdržljivosti po slovenskih cestah so opravili Primož Roglič, Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Jan Polanc, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in Luka Pibernik.

»Opravili smo res odličen vzdržljivostni trening. Še bolj me veseli, da so fantje zdravi, v dobri formi in zelo motivirani v pričakovanju prvih dirk,« je po treningu dejal Hauptman.

Sezona kolesarstva na najvišji ravni se bo začela 1. avgusta, na slovenskih tleh pa bo prva pomembnejša dirka kriterij Tadeja Pogačarja, ki bo na sporedu bodisi 19. bodisi 20. junija.

Reprezentanca bo po navedbah kolesarske zveze Slovenije v izjavi za javnost v tej sezoni še nekajkrat skupaj trenirala, po koncu dirke po Franciji pa jo predvidoma v Švici čaka svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 20. in 27. septembrom.

Komentarji: