Roglič še enkrat za las brez zmage

Primož Roglič je na gorskem kronometru v Romandiji za zmago in Eganom Bernalom zaostal za manj kot štiri sekunde.
Fotografija: Roglič se v švicarskih Alpah počuti odlično.
Odpri galerijo
Roglič se v švicarskih Alpah počuti odlično.

Primož Roglič je na dirki po Romandiji še vedno izvrsten, a se mu tokrat za zmago ni izšlo. Pred gorskim kronometrom je bil morda celo glavni favorit za zmago, nosil je rumeno majico in ta status je zagotovo upravičil. 

Ciljal je na zmago, a je bil tokrat veliki talent Skya Egan Bernal premočan, Roglič je dal vse od sebe in na koncu so ga od prvega mesta ločile le slabe štiri sekunde. Bernal je bil v skupnem seštevku pred kronometrom deset sekund za Rogličem, tako da je Zasavcu uspelo ohraniti rumeno majico, a ima pred zadnjima dvema etapama le še pet sekund naskoka. 

Že jutri čaka Rogliča nov izziv v gorah, ko bo na sporedu peklenska kraljevska etapa s petimi vzponi. Po doslej prikazanem na dirki po Romandiji bo Roglič lahko računal tudi na dobro pomoč ekipe, Steven Kruijswijk je bil tudi danes na kronometru odličen, na koncu pa bo vse odvisno od pripravljenosti Rogliča. Zmaga mu je spolzela skozi roke, glavni cilj pa je izpolnil in obdržal rumeno majico.
 

Jutri najtežja etapa


»Počutim se dobro. Vesel sem za današnjo predstavo, čestitke tudi Bernalu. Jutri bo najtežja gorska etapa, ki bo pravi izziv. Steven (Kruijswijk) in drugi naši so dobro pripravljeni. Smo optimistični, borili se bomo jutri in v nedeljo. Ni nobene lahke etape,« je bil z razpletom zadovoljen Roglič, ki pričakuje napade Skyja že v soboto: »Sobotna etapa je primerna za to. Jaz verjamem v ekipo in moje kolege. Vse bomo dali od sebe.«

Zadovoljen je bil tudi športni direktor Lotta Sierk-Jan de Haan: »Zelo ponosen sem na današnje vožnje, na celo ekipo. Žal mi je za te štiri sekunde, želeli smo si zmage, a smo kljub vsemu zadovoljni, saj je rumena majica še vedno naša. Tudi Steven je s četrtim mestom pokazal, da je eden najboljših na dirki. Te rezultati niso slučajni, vemo, kako dobri so naši fantje, to morajo le še prenesti na dirke.«

Simon Špilak je presegel pričakovanja. 
Simon Špilak je presegel pričakovanja. 

 

Odličen tudi Špilak


Zelo dobro se je odrezal tudi Simon Špilak, za Bernalom je zaostal za minuti in 43 sekund in etapo končal na desetem mestu ter dokazal, da je spet ujel svojo pravo spomladansko formo, v kateri ga je težko premagati. V skupnem seštevku se je Špilak povzpel na 12. mesto, v naslednjih dveh etapah bo v igri za deseterico.

Preberite še:

Komentarji: