Stop za zmagovalca gira na domačih tleh

Avstralec Jai Hindley je bil po kolesarski dirki po Španiji pozitiven na novi koronavirus, zato je njegov nastop na svetovnem prvenstvu pod vprašajem.
Fotografija: Zmagovalec letošnje dirke po Italiji Avstralec Jai Hindley zaradi okužbe s koronavirusom še ne ve, ali bo tekmoval na domačem svetovnem prvesntvu. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Zmagovalec letošnje dirke po Italiji Avstralec Jai Hindley zaradi okužbe s koronavirusom še ne ve, ali bo tekmoval na domačem svetovnem prvesntvu. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Avstralski kolesar Jai Hindley, ki je letos osvojil dirko po Italiji, je bil po pravkar končani dirki po Španiji pozitiven na novi koronavirus. Kot je danes prek Twitterja sporočila njegova ekipa Bora-Hansgrohe, je zdaj v nevarnosti njegov nastop na domačem svetovnem prvenstvu v Wollongongu, ki se bo začelo 18. t. m.

Končno odločitev o nastopu Hindleyja na svetovnem prvenstvu bo sprejelo vodstvo avstralske reprezentance tik pred začetkom tekmovanj, so še zapisali pri njegovi ekipi.

Prva tekma za kolesarje na peti celini bo v nedeljo, ko je na sporedu posamična vožnja na čas. Prvenstvo se bo končalo 25. t. m. s cestno dirko.

Na SP visoko meri tudi slovenski as Tadej Pogačar. Nastopil bo na obeh preizkušnjah, tako v nedeljo na kronometru kot sedem dni kasneje na cestni dirki. Ob sebi bo imel močno ekipo, skupaj pa bo za Slovenijo v Avstraliji nastopilo 17 kolesarjev.

Preberite še:

Komentarji: