Tanja Žakelj vojaška svetovna prvakinja

Najuspešnejša slovenska gorska kolesarka zadnjih let se je z lovoriko okitila pred domačimi navijači v Kamniku.
Fotografija: Tanji Žakelj ni bila kos nobena tekmica. Foto Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tanji Žakelj ni bila kos nobena tekmica. Foto Matej Družnik/Delo

Kamnik – Najuspešnejša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj se je v Kamniku okitila z naslovom vojaške svetovne prvakinje, kar se je pred njo med rojaki posrečilo že Marjanu Jauku. Devetindvajsetletnica z Ledin nad Idrijo se je, kot je poročala STA, odločila, da ne bo nastopila na mednarodni dirki prve kategorije za Kamniški kros, in je raje izbrala vojaško svetovno prvenstvo v sklopu dvodnevnega gorskokolesarskega dogodka v Kamniku. In izplačalo se ji je!


Skoraj že obupala nad sabo


»Vesela sem in zadovoljna, v čast mi je bilo prvič zastopati Slovensko vojsko, še posebej na domačih tleh. Bila je prava dirka, še najlažje mi je bilo v zadnjem krogu, ko sem videla, da sem varna pred zasledovalkami. Z glavo sem morala biti pri stvari, prej nisem bila povsem. Ni bilo lahko, vmes sem že skoraj obupala nad sabo. Pričakovala sem lažje delo, se s štarta pognala, kolikor sem se lahko, trudila sem se, morda malo preveč, energija je šla v prazno. Dirko sem vzela kot trening pred svetovnim pokalom, toda cilj je bil le eden – zmaga,« se je smejalo Žakljevi.


Velika prednost pred prvo izzivalko


Ciljno črto je prečkala minuto in 20 sekund pred prvo zasledovalko, Francozinjo Sabrine Enaux, ki je bila vmes tudi vodilna s polminutno prednostjo. Med moškimi si je konkurenco prepričljivo pokoril Nizozemec Ruben Scheire, najboljši slovenski predstavnik je bil Valter Tomšič na 16. mestu.

Komentarji: