Tudi Jan Polanc na Tour de France

Pri moštvu UAE Team Emirates so razkrili osmerico, med katero sta dva Slovenca, za nastop na največji kolesarski dirki.
Fotografija: V Franciji bosta nastopila tako Tadej Pogačar kot tudi Jan Polanc. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
V Franciji bosta nastopila tako Tadej Pogačar kot tudi Jan Polanc. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates je potrdilo osmerico za nastop na letošnji dirki po Franciji. Potem ko je bilo jasno, da bo prvič na Touru nastopil slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, je manager ekipe Joxean Fernandez »Matxin« za spletni portal Tuttobiciweb potrdil, da v Francijo odhaja tudi drugi slovenski kolesar v ekipi Jan Polanc.

Poleg Pogačarja in Polanca bodo na Touru osmerico ekipe ZAE sestavljali Fabio Aru, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystroem in Marco Mercato.

Matxin je v pogovoru za italijanski spletni portal Pogačarja izpostavil kot dirkača nove generacije. »On in Remco Evenepoel sta prihodnost kolesarstva. Tadej je kolesar, ki je vsak dan močnejši in je edinstven v karavani. Ima vrhunsko sposobnost regeneracije in izjemno glavo. V nogah pa ima še veliko prostora za napredek,« je poudaril Matxin in dodal, da je Pogačar človek vrednot in da spoštuje delo vsakega posameznika v moštvu.

Vseeno pa na 21-letnika s Klanca pri Komendi ni postavil prevelikega bremena pred nastopom na Touru, zato bo ob njem na dirki po Franciji v vlogi kapetana tudi Italijan Aru.

Pogačar bo od 29. avgusta do 20. septembra prvič dirkal na največji tritedenski pentlji. V kratki, a uspešni karieri pa se že lahko pohvali s tremi etapnimi zmagami na lanski Vuelti in skupnim tretjim mestom na španski petlji za zmagovalcem Primožem Rogličem in drugouvrščenim Alejandrom Valverdejem.

Preberite še:

Komentarji: