Vosova zlati niz nadaljevala tudi na Touru

Nizozemka Marianne Vos je dobila žensko različico dirke po Franciji, enodnevno dirko z imenom La Course. Dobro so dirkale tudi kolesarke BTC City Ljubljana. 
Fotografija: Marianne Vos nadaljuje s fantastičnimi predstavami v tej sezoni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marianne Vos nadaljuje s fantastičnimi predstavami v tej sezoni. FOTO: Reuters

Lanski La Course by Tour de France, kot se glasi polno ime ženske dirke po Franciji, je pritegnil pozornost širše javnosti z zelo zanimivim zaključkom, kjer je Annemiek van Vleuten šele v zadnjih metrih ujela in premagala rojakinjo Anno van der Breggen v eni najboljših zadnjih ur dirkanja v celotni sezoni. 

Letos so se prireditelji odločili, da bodo La Course organizirali na enaki trasi, kot bo popoldne potekal moški kronometer v Pauu. Krožna dirka z vzponi v prvem delu in ravnino v drugem se je izkazala za dovolj selektivno, da tudi moškim kasneje ne bo lahko, ženske pa so znova dokazale, da vsaj na nepredvidljive razplete na njihovih dirkah vedno lahko računamo.

Dolgo je s samostojnim pobegom dobro kazalo Amandi Spratt, potem pa jo je na zadnji »špici« 300 metrov pred ciljem ujela in prehitela Marianne Vos. Najboljša kolesarka (vsaj) zadnjega desetletja je na koncu slavila s skoraj 50 metri naskoka, po štirih etapnih zmagah na nedavno končanem Giru Rosa je 32-letnica tako nadaljevala izvrsten niz forme. Na drugem mestu je končala Leah Kirchmann, tretja je bila Cecille Ludwig Uttrup
 

Slovenske barve vidne v televizijskem prenosu


Zadovoljni so lahko tudi v taboru BTC City Ljubljana, ne toliko z rezultatom kot s prikazano borbeno vožnjo svojih kolesark. Slovenska državna prvakinja Eugenia Bujak in Švedinja Hanna Nilsson sta do konca vztrajali z vodilno skupino, ob njima je bila tudi Urša Pintar, žal pa se je vsem trem na koncu deseterica izmuznila. Bujakova je zaostala na zadnjem vzponu in končala deset sekund za zmagovalko na 16. mestu, Pintarjeva in Nilssonova sta na 20. oziroma 21. mestu zaostali še štiri sekunde več. 

Preberite še:

Komentarji: