Cedevita Olimpija dobila tekmece v evropskem pokalu

Ljubljančani se bodo merili s Francozi, Grki, Italijani, Španci in Turki.
Fotografija: Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili kar zahtevne tekmece v evropskem pokalu 2020/21. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili kar zahtevne tekmece v evropskem pokalu 2020/21. FOTO: Uroš Hočevar

Ljubljana – V Barceloni so opravili žreb skupin za košarkarski evropski pokal v tekmovalni sezoni 2020/21. Cedeviti Olimpiji je ples žogic za tekmece v skupini D namenil Promitheas Patras (Grčija), Gran Canario (Španija), Dolomiti Energio Trento (Italija), Frutti Extra Bursaspor (Turčija) in Nanterre 92 (Francija).

»Žreb nam je namenil resne tekmece. O razmerju moči posameznih moštev je ta trenutek težko govoriti, saj ekipe še niso dokončno sestavljene. Prepričan sem, da v tej skupini nismo nekonkurenčni, in da bomo sestavili kakovostno ekipo, ki se bo enakovredno kosala z vsakim tekmecem. Komaj čakam, da se znova zberemo in začnemo delati,« je po žrebu dejal trener ljubljanske ekipe Jurica Golemac.

Redni del sezone evropskega pokala bo potekal med 30. septembrom in 16. decembrom. Drugi del sezone, v katerega se bo prebilo najboljših 16 moštev iz skupinskega dela, se bo začel 30. decembra in bo trajal do 3. februarja 2021. Končnica tekmovanja se bo začela 2. marca, najpozneje 10. aprila prihodnje leto pa bomo dobili novega prvaka v evropskem pokalu.

Preberite še:

Komentarji: