Cedevita Olimpija v četrtfinalu z Bursasporom – v Stožicah!

Turki so pripravili veliko presenečenje v osmini finala evropskega pokala in bodo v sredo gostovali v Ljubljani.
Fotografija: Z Bursasporom so se Jaka Blažič in soigralci že dvakrat srečali in si razdelili izkupiček. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Z Bursasporom so se Jaka Blažič in soigralci že dvakrat srečali in si razdelili izkupiček. FOTO: Cedevita Olimpija

Po prepričljivi torkovi zmagi nad Türk Telekomom v evropskem pokalu so košarkarji Cedevite Olimpije že začeli preusmerjati misli na četrtfinalni dvoboj s Partizanom v Beogradu, toda drevi so morali na hitro spremeniti načrte. Bursaspor je namreč v gosteh izločil srbske črno-bele: po podaljšku s 103:95 (84:84, 64:60, 37:38, 20:20) in bo v sredo, 27. t. m., ob 20. uri obiskal še Stožice.

Velik finančni vložek, izkušnje slovitega stratega Željka Obradovića in podpora 19.000 gledalcev niso pomagale Partizanu. Bursaspor se mu je pod vodstvom srbskega trenerja Dušana Alimpijevića pogumno postavil po robu, v tretji četrtini vodil z 51:42 in v zadnjih 14 sekundah četrtega dela nadomestil zaostanek 79:84. John Holland je s trojko izsilil podaljšek, v katerem so gostitelji zadnjič vodili z 89:88.

Andrew Andrews s 24 točkami, Onuralp Bitim z 20, Holland s 17 in Derek Needham s 14 so spravili v obup Alekso Avramovića (23), Mathiasa Lessorta (20) in Kevina Punterja (13) – Gregor Glas ni dobil priložnosti – in bodo lahko po lepem uspehu sproščeno obiskali Stožice. S Cedevito Olimpijo so se v tej sezoni dvakrat pomerili in obakrat je zmagalo domače moštvo: v Bursi s 93:84, v Ljubljani s 103:86.

Že v v torek je presečenje pripravil Ulm, osmouvrščeni v ligaškem delu evropskega pokala, ki je pod vodstvom trenerja Jake Lakoviča v Badaloni z 79:73 izločil domači Joventut, številko 1 v skupini  A in prvega nosilca celotne končnice. Iz skupine A sta se sicer le dve moštvi uvrstili v elitno osmerico: Andorra, ki je ugnala Budućnost, in francoski Metropolitans 92 po zmagi nad beneško Umano.

Pari četrtfinala (26. in 27. april): Cedevita Olimpija – Bursaspor, Gran Canaria – Andorra, Virtus – Ulm, Valencia – Metropolitans 92. V primeru novega uspeha se bodo Ljubljančani v polfinalu srečali z zmagovalcem dvoboja Gran Canaria – Andorra.

Končnica evropskega pokala FOTO: EuroCup
Končnica evropskega pokala FOTO: EuroCup

Preberite še:

Komentarji: