Celjanke le še korak do 14. zvezdice

Košarkarice Cinkarne Celje so v drugem dvoboju finalne serije nadaljevale niz 32 zaporednih zmag v sezoni.
Fotografija: Odločilna je bila druga četrtinaa. Foto KZS
Odpri galerijo
Odločilna je bila druga četrtinaa. Foto KZS

Kranj – Favorizirane košarkarice Cinkarne Celje le še zmaga loči od 14. naslova državnih prvakinj, sedmega zapovrstjo. Tudi v drugem dvoboju finalne serije so bile namreč boljše od Triglava, na gostovanju v Kranju so ga odpravile z 69:62, pričakovano lovoriko lahko potrdijo že v petek na domačem parketu. Danes so varovanke trenerja Damirja Grgića vpisale že 32. zaporedni uspeh v tej prvoligaški sezoni, medtem ko so bile Gorenjke prekratke tudi v šestem medsebojnem obračunu v sezoni.


Le štiri točke kranjske klopi


Odločilna je bila druga četrtina, v kateri so Celjanke pri vodstvu z 28:23 zmogle trinajst zaporednih točk in tako naredile prvo izdatnejšo razliko v dvoboju. Podprvakinje lige WABA so dve minuti pred koncem tretjega dela povišale naskok na +22 (55:33) in zdelo se je že, da je domač odpor strt. Toda Triglav je z delnim izidom 11:0 prepolovil zaostanek, za preobrat pa mu je zmanjkalo časa. Pri Celju je bila z 19 točkami najučinkovitejša Iva Slonjšek, medtem ko se je Larisi Ocvirk posrečil dvojni dvojček za 12 točk in 11 skokov. Pri poraženkah, pri katerih je klop prispevala pičle štiri točke, je bila najbolj pri metu Urška Žibert z 22 točkami.


Izjavi po tekmi


»Na tekmo smo bili dobro pripravljeni. Uvodoma smo igrali s premalo energije, v drugi četrtfini pa stvari postavili na svoje mesto. Na koncu smo vzdržali pritisk tekmic in pršli do pomembne zmage na gostovanju,« je poudaril Grgić, njegov kolega na kranjski klopi Ernest Novak pa dodal: »Odigrali smo zelo dober drugi polčas, predvsem kar se energije in želje tiče. Vendar en polčas proti zasedbi, kot je Celje, ni dovolj. Pokazali smo, kako lahko igramo proti njim, za tretji obračun se bo morala priključiti še kakšna igralka.«

Komentarji: