Dončić dobil okrepitev pod košem, a izgubil velikega prijatelja

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA dobil novega soigralca pri ekipi Dallas Mavericks.
Fotografija: Lastnik ekipe Mark Cuban ob Dončiću in Bobanu Marjanoviću v drugem polčasu februarskega obračuna z Atlanta Hawks v domači dvorani American Airlines Center. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Lastnik ekipe Mark Cuban ob Dončiću in Bobanu Marjanoviću v drugem polčasu februarskega obračuna z Atlanta Hawks v domači dvorani American Airlines Center. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Kot poroča mreža ESPN, so se pri Dallasu s teksaškimi rivali Houston Rockets dogovorili za prihod centra Christiana Wooda. Dallas bo v zameno za Wooda Houstonu odstopil 26. izbor na letošnjem naboru, obenem pa bodo k tekmecu iz Teksasa odšli še štirje igralci, ki se jim iztekajo pogodbe – Marquese Chriss, Trey BurkeSterling Brown in srbski center Boban Marjanović, s katerim je Luka Dončić spletel tesno vez v ekipi Mavericks.

Šestindvajsetletni in 211 centimetrov visoki Wood je v dveh sezonah pri Houstonu v povprečju dosegal po 19,1 točke in 9,9 skoka. V sezoni 2022/23 bo v zadnjem letu pogodbe dobil 13,7 milijona evrov.

Okrepitev na položaju centra oziroma krilnega centra je bila ena glavnih poletnih nalog pri Dallasu, medtem ko bodo Rockets na letošnjem naboru v prvem krogu izbirali kot tretji, 17. in 26.

Boban Marjanović in Dončić sta na skupni karierni poti poskrbela za celo kopico zabavnih trenutkov:

Preberite še:

Komentarji: