Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić še zadnjič postal novinec meseca

Ob koncu rednega dela sezone so podelili nagrado za najboljšega novinca v marcu in začetku aprila, ki je spet pripadla Luki Dončiću. 
Luka Dončić je v prvi sezoni v NBA nanizal nekaj statistično izjemnih tekem, v naslednjih ga čaka še večji izziv - popeljati Dallas v končnico. FOTO: Reuters
Luka Dončić je v prvi sezoni v NBA nanizal nekaj statistično izjemnih tekem, v naslednjih ga čaka še večji izziv - popeljati Dallas v končnico. FOTO: Reuters
N. Gr.
12. 4. 2019 | 08:04
12. 4. 2019 | 08:17
1:25
Luka Dončić je po premoru za tekmo zvezd z Dallasom začel toniti proti dnu lige NBA, v tem času je Dončić kar nekaj tekem tudi presedel na klopi, vseeno pa je glasovalce prepričal, da mu še zadnjič namenijo naziv novinca meseca v ligi NBA v zahodni konferenci. Dončić je, ko je bil na parketu, prikazal nekaj izvrstnih predstav, tudi trojnega dvojčka na predzadnji tekmi sezone.

To je bilo dovolj, da je sezono zaključil s popolnim izkupičkom - v vseh petih mesecih je prejel nagrado za najboljšega novinca na Zahodu, glede na predvidevanja bo izbran tudi za novinca leta v ligi NBA. V drugem delu sezone se mu je precej približal Trae Young, ki je postal novinec meseca na vzhodu, glavno nagrado pa mu bo Dončić bržkone speljal zaradi slabega začetka sezone Younga. 



Končnica v ligi NBA se začenja v soboto zvečer z dvobojem med Brooklynom in Philadelphio, ki bo na sporedu ob 20.30 po slovenskem času. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine