Dončić v krstni sezoni zaostal le za Robertsonom (VIDEO)

Luka Dončić je s klopi spremljal poraz Dallasa proti San Antoniu na zadnji tekmi sezone, Goran Dragić je ob porazu Miamija igral le osem minut. 
Fotografija: Wada so soigralci zalili kar med intervjujem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Wada so soigralci zalili kar med intervjujem. FOTO: Reuters

Slovenska košarkarja zaključujeta sezono lige NBA in se od košarke čez lužo poslavljata še pred končnico. Dallas Mavericks so na zadnji tekmi sezone gostovali pri tekmecih iz Teksasa, San Antoniu, in izgubili s 94:105. Luka Dončić je tekmo pričakovano izpustil zaradi rahlo načete stegenske mišice in tako kar na klopi za rezervne košarkarje zaključil prvo sezono presežkov v ligi NBA, ki mu bo skoraj zagotovo prinesla naziv najboljšega novinca leta v ligi. 

Dončić je v tej sezoni odigral 72 tekem, zaključil jo je s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest asistenc na tekmo. Edini novinec, ki je doslej zbral boljše povprečje v prvi sezoni v ligi NBA, je bil eden najboljših vseh časov Oscar Robertson, ki je imel v krstni sezoni povprečje 30,5 točke, 10,1 skoka in 9,7 asistence na tekmo.​ Dončić je v letošnji sezoni zbral 23 dvojnih dvojčkov in kar osem trojnih dvojčkov, le enega manj kot Magic Johnson v svoji prvi sezoni v ligi. 

Dirk Nowitzki je na zadnji tekmi kariere dosegel 20 točk in jim za dvojnega dvojčka dodal še deset skokov, bil je najboljši strelec Dallasa. Podobno velja za Dwayna Wada pri Miamiju, ki je prav tako košarki pomahal v slovo, ob porazu Vročice proti Brooklyn Nets s 94:113 je Wade dosegel 25 točk, v pokoj pa odhaja s trojnim dvojčkom, zbral je še 11 skokov in deset asistenc. Goran Dragić je tekmo sicer začel v prvi postavi, a je igral le slabih devet minut, v katerih je ostal brez točke, zbral pa je dva skoka. 



Od Wada so se prišli poslovit tudi njegovi trije najboljši košarkarski prijatelji LeBron James, Carmelo Anthony in Chris Paul, s katerimi so sanjali, da bodo nekoč skupaj ustvarili superekipo, a jim je zmanjkalo časa in priložnosti. Ekipa »Banana Boat« je tako še zadnjič v ligi NBA pozirala skupaj, Anthony in Wade sta že preteklost, Paul in James pa še vedno ena največjih zvezdnikov lige. 

Paul, James in Anthony so spremljali D-Wada na zadnji tekmi. FOTO: Reuters
Paul, James in Anthony so spremljali D-Wada na zadnji tekmi. FOTO: Reuters


Z zmago na zadnji tekmi rednega dela proti New York Knicks s 115:89 so košarkarji Detroita potrdili vozovnico za končnico, ki se bo začela ta konec tedna. Znani so vsi udeleženci, prvi nosilci na vzhodu so košarkarji Milwaukeeja, ki so zbrali 60 zmag in 22 porazov in imajo najboljši izkupiček, na zahodu so na vrhu spet prepričljivo končali Golden State Warriors, ki so se tokrat v rednem delu ustavili pri 57 zmagah. 




 

LESTVICA: 


Zahodna konferenca:

1. Golden State Warriors (57-25)
2. Denver Nuggets (54-28)       
3. Portland Trail Blazers (53-29)       
4. Houston Rockets (53-29)
5. Utah Jazz (50-32)
6. Oklahoma City Thunder (49-33)
7. San Antonio Spurs (48-34)
8. Los Angeles Clippers (48-34)

Pari končnice:

Golden State - LA Clippers
Denver - San Antonio
Portland - Oklahoma
Houston - Utah

Vzhodna konferenca:

1. Milwaukee Bucks (60-22)
2. Toronto Raptors (58-24)
3. Philadelphia 76ers (51-31)
4. Boston Celtics (49-33)
5. Indiana Pacers (48-34)
6. Brooklyn Nets (42-40)
7. Orlando Magic (42-40)
8. Detroit Pistons (41-41)

Pari končnice:

Milwaukee - Detroit
Toronto - Orlando
Philadelphia - Brooklyn
Boston - Indiana

Komentarji: