Dončića bodo za uvod grela Sonca, Dragića pa Vročica

Znan celotni spored rednega dela v ligi NBA, pod strop bodo dvignili tudi dres Pauja Gasola.
Fotografija: Luka Dončić bo za uvod odpotoval v Arizono. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Luka Dončić bo za uvod odpotoval v Arizono. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V košarkarski ligi NBA so razkrili celotni spored rednega dela prvenstva. Že pred dnevi so ameriški mediji poročali, da bo slovenski zvezdnik Luka Dončić z Dallas Mavericks sezono odprl proti Phoenix Suns, zdaj pa je jasno, da bo Goran Dragić v dresu Chicago Bulls prvo tekmo odigral proti enemu od nekdanjih klubov, Miami Heat.

Dallas bo na parketu drugi večer rednega dela, torej 19. oktobra, ko bo gostoval v Arizoni pri najboljši ekipi rednega dela prejšnje sezone, Phoenix Suns. Gre za nekakšno novo rivalstvo po zadnji končnici, v kateri so Teksašani izločili Sonca po razburljivih sedmih tekmah konferenčnega polfinala.

Isti dan bosta v sezono štartala tudi Dragić in tretji slovenski košarkar v najmočnejši ligi na svetu, Vlatko Čančar, ki ga z moštvom Denver Nuggets čaka obračun proti Utah Jazz.

Bojevniki proti Jezernikom

Redni del se bo začel dan prej, ko bodo branilci lovorike Golden State Warriors šampionske prstane prejeli pred tekmo z Los Angeles Lakers. Finalisti sezone 2021/22, Boston Celtics, pa se bodo prvi večer pomerili s Philadelphio 76ers.

V rednem delu bodo ekipe že po tradiciji odigrale po 82 tekem, trajal pa bo do 10. aprila 2023. Nato bo sledila končnica, ki bo tudi tokrat potekala po razširjenem programu oziroma »play-inu« s po desetimi moštvi iz obeh konferenc.

Potrjen je tudi spored prestižnih božičnih tekem, ki sta jih Athletic in ESPN objavila že pred dnevi. Dončić bo z Dallasom gostil LA Lakers z zvezdnikom LeBronom Jamesom na čelu. Na božični dan bodo še dvoboji New York Knicks – Philadelphia 76ers, Boston Celtics – Milwaukee Bucks, Golden State Warriors – Memphis Grizzlies in Denver Nuggets – Phoenix Suns.

Preberite še:

Komentarji: