Dončića obkolil trop jeznih volkov, pomagal ni nihče

Minnesota Timberwolves so se na domačem parketu v ligi NBA oddolžili Dallas Mavericks za nedaven tesen poraz in visoko ugnali Luko Dončića ter soigralce.
Fotografija: Luka Dončić prodira ob D'Angelu Russellu v prvi četrtini obračuna v dvorani Target Center. FOTO: David Berding/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić prodira ob D'Angelu Russellu v prvi četrtini obračuna v dvorani Target Center. FOTO: David Berding/USA Today Sports

Karl-Anthony Towns je za domače volkove ob zmagi s 116:95 v petek zvečer dosegel 20 točk in dodal še 9 skokov. Pred štirimi dnevi je Dallasu, ki ima na lestvici na petem mestu skupaj s četrtimi Utah Jazz zdaj le dve zmagi več od sedme Minnesote, še uspelo tesno ugnati v zadnjih mesecih izjemno razigranega Townsa in soigralce, tokrat pa je sledil visok poraz.

»Ta ekipa goji zamere. To mi je všeč. Razumeli smo, kako pomembna je ta tekma,« je dejal Towns in razkril, da so se s soigralci motivirali v skupnem pogovoru na enem od družabnih omrežij. Z najboljšim dosežkom sezone, 16 točkami, se je izkazal Jordan McLaughlin, ki je Timberwolves približal na le pol tekme zaostanka za šestimi Denver Nuggets. Nihče seveda ne želi nehvaležnega sedmega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za končnico, Minnesota se bo z ekipo slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja pomerila prihodnji teden in je proti Dallasu prekinila niz dveh porazov.

Po tekmi premora je Luka Dončić zbral 24 točk, 10 skokov in 8 asistenc ob metu 5:17 ter s soigralci zapravil priložnost, da bi sami zasedli četrto mesto, potem ko je Utah v petek izgubil s Charlotte Hornets. Veliko bo o končnem razpletu povedala medsebojna tekma z ekipo iz Salt Lake Cityja, s katero se bodo Mavericks merili v nedeljo – Utah in Dallas bi se v tem hipu pomerila v prvem krogu končnice, prednost domačega igrišča pa bi imel Jazz.

Kidd: Nismo igrali dobro

»Vsaka tekma je pomembna, ni jih ostalo veliko do konca,« je dejal strelec 13 točk za goste Dwight Powell, ki je z ekipo zapravil tudi priložnost za rekordni izkupiček v sezoni, Dallas bi se namreč lahko pomaknil za 18 tekem nad prag 50-odstotnega izkupička. »Moramo biti boljši. Nocoj nismo igrali dobro, imeli smo toliko odprtih metov za tri točke ...« je bil nezadovoljen trener Jason Kidd. Pri Minnesoti je kar sedem igralcev doseglo vsaj 10 točk, spet so se izkazali s svojo agresivnostjo, kar je zelo očitno po številu izgubiljenih žog tekmecev – že 71. tekmo zapored jih je nasprotna ekipa izgubila vsaj 10, Patrick BeverleyAnthony Edwards in Taurean Prince pa so se izmenjavali pri pokrivanju Dončića.

Ta je sicer dobro razigraval soigralce in se v prvi četrtini izkazal s podajo med Princeovima nogama za zabijanje Maxija Kleberja, a v naslednjih četrtinah dovolj vročega soigralca, ki bi izkoristil njegov pregled nad igro, ni bilo. Dallas, ki po operaciji stopala še vedno pogreša ostrostrelca Tima Hardawaya mlajšega, je z razdalje metal 10:43. Sterling Brown ni igral zaradi okužbe z novim koronavirusom, Davis Bertans pa je zaradi težav s kolenom izpustil še tretjo zaporedno tekmo. Zaradi bolezni ni igral niti Trey Burke.

Vodilna zasedba vzhodne konference Miami Heat je pod domačima obročema morala priznati premoč New York Knicks s 103:111. Jimmy Butler je bil sicer v ospredju pri Miamiju s 30 točkami. Košarkarji LA Clippers so bili doma slabši od ekipe Philadelphia 76ers s 97:122. James Harden je za goste prispeval 29 točk, 15 skokov in sedem asistenc. V kombinaciji s kamerunskim »velikanom« Joelom Embiidom, ki je dosegel 27 točk in deset skokov, sta bila nerešljiva uganka za Clippers.

Porzingis odločil tekmo, Jamesu tokrat nehvaležno priznanje

Atlanta Hawks so premagali Golden State Warriors s 121:110 tudi na krilih Traeja Younga, ki je dosegel 33 točk in 15 podaj. Klay Thompson je za bojevnike dosegel rekordnih 37 točk. Nekdanji Dončićev soigralec pri Dallasu Kristaps Porzingis je prispeval odločilni koš za zmago Washington Wizards v gosteh pri Detroit Pistons s 100:97. Latvijec je zadel 29 sekund pred koncem za vodstvo 98:97. Deni Avdija pa je v zadnjih sekundah dodal dva prosta meta. Rodney McGruder je zgrešil trojko, Porzingis je ujel zadnjo odbito žogo in zapečatil zmago. Porzingis je dosegel 30 točk in deset skokov.

Zvezdnik LA Lakers LeBron James pa je zanimanje javnosti požel s prav posebno nagrado, kot glavni akter ponesrečene nadaljevanke filmske animirano-igrane uspešnice Space Jam je prejel malino za najslabšega igralca leta.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: