»Mladenič«, ki je zasenčil NBA mojstra za trojne dvojčke

Glavni junak poljske zmage v četrtfinalu evropskega prvenstva v košarki Mateusz Ponitka je postal četrti košarkar s trojnim dvojčkom na eurih, 25, 16, 10.
Fotografija: Poljski junak četrtfinalne zmage proti zdaj že bivšim evropskim prvakom Slovencem Mateusz Ponitka (levo) se je boril kot lev in igral kot LeBron James. FOTO: Oliver Behrendt/AFP
Odpri galerijo
Poljski junak četrtfinalne zmage proti zdaj že bivšim evropskim prvakom Slovencem Mateusz Ponitka (levo) se je boril kot lev in igral kot LeBron James. FOTO: Oliver Behrendt/AFP

Slovenski košarkarski navijači so se nadejali zmagoslavja proti Poljakom in še eni čudežni predstavi Luke Dončića, videli pa sanjsko razigrane Poljake in čudežno predstavo njihovega glavnega junaka Mateusza Ponitke.

»Igral je kot LeBron James,« je na svoji spletni strani zapisala Wyborcza, eden od največjih poljskih dnevnikov.

Ni pretiraval, sinoči je Ponitka postal šele četrti košarkar v zgodovini evropske košarke, ki je dosegel trojni dvojček – 25 točk, 16 skokov in 10 asistenc. Debelo je zasenčil tudi našega mojstra za trojne dvojčke Dončića.

»On je verjetno največji poljski košarkar v zgodovini. Je še mlad, njegovo obdobje šele prihaja,« se je šalil drugi veliki junak četrtfinalnega dvoboja na evropskem prvenstvu v košarki, poljski selektor Igor Miličić. Hrvaški strokovnjak je hvalil svojega sijajnega varovanca po največji zmagi v novejši zgodovini poljske košarke (90:87).

Mateusz Ponitka je četrti košarkar v zgodovini evropskih prvesjtev, ki je dosegel trojni dvojček. FOTO: Oliver Behrendt/AFP
Mateusz Ponitka je četrti košarkar v zgodovini evropskih prvesjtev, ki je dosegel trojni dvojček. FOTO: Oliver Behrendt/AFP

»Je neverjeten vodja, kar je naredil, je neverjetno. Celo moštvo je bilo neverjetno,« je bil vzhičen 46-letni Slavonec iz Slavonskega Broda.

»Tekma je bila težka. O trojnem dvojčku me sprašujte po prespani noči. Bil je prvi v karieri in nisem pričakoval, da ga bom ujel prav na euru,« je po največji zmagi povedal Ponitka, ki je konec klubske sezone dočakal pri italijanskem klubu iz Reggiane, kamor je »prebegnil« po dveh sezonah iz ruskega Zenita iz St. Peterburga.

»Vesel sem naše zmage. Statistika me ne zanima toliko, pomembno je, da bomo zmagovalci, ker se zapomni samo njih. Ko želiš zmagati, se moraš maksimalno žrtvovati. Če si si v slačilnico prišel brez modric, brez krvi na dresu, pomeni, da se nisi boril, kot bi se moral,« je še dodal krvni nekdanjih evropskih prvakov.

Preberite še:

Komentarji: