Goran Dragić sezono odprl vrhunsko, njegov Miami malo manj (VIDEO)

Košarkarska Vročica je morala na uvodnem gostovanju priznati premoč Orlandu (101:104), kar 26 točk Dragića.
Fotografija: Goran Dragić je bil prvo ime v moštvu Miamija. FOTO: Trevor Ruszkowski/Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić je bil prvo ime v moštvu Miamija. FOTO: Trevor Ruszkowski/Reuters

Orlando – Slovenski košarkarski as Goran Dragić je novo sezono lige NBA odprl s porazom. Njegov Miami, ki mu je zvest že peto zaporedno sezono, je namreč na uvodnem gostovanju pred 19.191 gledalci v Amway Centru priznal premoč zasedbi Orlanda, ki je bila malenkostno boljša s 104:101, vendar pa je bil Ljubljančan med tistimi možmi na parketu, ki je najbolj zaznamoval potek dvoboja. Skupaj s tekmečevim krilnim centrom Aaronom Gordonom, ki je dodal še kar 16 skokov, je bil namreč najučinkovitejši igralec, prispeval je kar 26 točk (prosti meti 5:7, za dve 6:7, trojke 3:7) ter po štiri asistence in skoke, primaknil pa še eno blokado in tri izgubljene žoge.


Minulo sezono odpl s 17 točkami


Izkušeni 32-letni slovenski organizator igre je v minuli sezoni le osemkrat dosegel toliko točk kot sinoči (ali več), v uvodnem dvoboju – ravno tako proti Orlandu – pa je tedaj vknjižil 17 točk. Njegova današnja predstava dokazuje, da bo ponovno eden od stebrov igre Vročice, kar je dal navsezadnje vedeti že v predsezoni, čeravno je moral en obračun zaradi težav s kolenom izpustiti. Sinoči, ko je Dragić na parketu prebil 32 minut, mu je sicer dobro sledil branilec Josh Richardson, ki se je ustavil pri 21 točkah, center Hassan Whiteside pa se je veselil dvojnega dvojčka za 12 točk in kar 18 skokov. Rezervist Dwyane Wade ni imel svojega večera, saj je bil v napadu le 23-odstotno učinkovit. Pri zmagovalcih je novinec Mohamed Bamba v svoji prvi tekmi v ligi NBA opozoril nase s 13 točkami, sedmimi skoki in dvema blokadama.


Vročica hitro ušla s +14


Dvoboj so sicer mnogo bolje odprli gostje iz Miamija, ki so vodili vso prvo četrtino, največ že za 14 točk (28:14). V drugi so domači košarkarji vendarle vzpostavili ravnotežje in prvič tehtnico na svojo stran nagnili pri izidu 37:36, odtlej pa sta se zasedbi izmenjevali v vodstvu. V zadnji del je Orlando prišel le s točko naskoka, ki pa jo je z delnim izidom 13:3 v hipu močno oplemenitil in tedaj tudi odločil zmagovalca. Vročica se je v zadnjih izdihljajih skušala vrniti v igro, s šestimi zaporednimi točkami se je gostiteljem povsem prilepila za ovratnik, za kar je s košem za znižanje na 99:101 poskrbel tudi Dragić, v zadnjih dveh sekundah pa je imela tudi napad za izenačenje ali zmago, a je Rodney McGruder poskus trojke zgrešil.

Goran Dragić (ovira prodor D.J. Augustina) je v minuli sezoni le osemkrat zadel 26 točk ali več. FOTO: Sam Greenwood/AFP
Goran Dragić (ovira prodor D.J. Augustina) je v minuli sezoni le osemkrat zadel 26 točk ali več. FOTO: Sam Greenwood/AFP


Že jutri z Washingtonom


Zdaj moštvo Miamija, ki je predsezono začelo s tremi zaporednimi porazi in končalo s tremi zaporednimi zmagami, nov izziv čaka že v noči na jutri, ko bo moralo ponovno na gostovanje, tokrat k Washingtonu, ki je bil v medsebojnem obračunu pred dvema tednoma v pripravljalnem obdobju boljši s 121:114.

Preberite še:

Komentarji: