Kidd po bolečem porazu okaral Dončića

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so morali v povratnem dvoboju priznati premoč igralcem kluba New Orleans Pelicans.
Fotografija: Luka Dončić se je med tekmo znova veliko pregovarjal s sodniki. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se je med tekmo znova veliko pregovarjal s sodniki. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Košarkarji moštva New Orleans Pelicans so se v ligi NBA na najlepši način oddolžili igralcem kluba Dallas Mavericks za visok poraz pred dvema dnevoma na svojem parketu (107:139). V povratnem dvoboju so se v gosteh veselili zmage s 107:91. Luka Dončić je bil spet najboljši strelec Teksašanov, vendar tokrat ni mogel preprečiti bolečega neuspeha.

Slovenski zvezdnik je v 35 minutah dosegel 21 točk – z ne ravno blestečim metom iz igre 7:20. Zadel je resda sedem od devetih prostih metov in polovico poskusov za dve točke (7:14), toda obenem je zgrešil vseh šest metov za tri točke. V statistiko je vpisal še deset skokov in sedem asistenc ter prav toliko izgubljenih žog. Zanimivo, da je Dallas po prvem polčasu še vodil (48:44).

Dončić se je sicer med tekmo znova precej jezil na sodnike (v nekem trenutku jih je tudi naravnost vprašal: »Zakaj me sovražite?«), zaradi česar ga je pozneje na novinarski konferenci posredno okaral domači trener Jason Kidd.

»Na takšen način že ne boš dosegel, da bodo sodniki piskali v tvojo korist. Zaradi tega že ne bodo prekinjali igre. Znati moraš oceniti, kdaj je pravi trenutek za pogovor s sodniki,« se je 48-letni ameriški strokovnjak odzval na vprašanje, kako komentira Dončićevo nenehno pritoževanje nad sodniki. Ljubljančan se je strinjal z njim. »Kidd ima prav. Moral se bom prenehati pritoževati,« je trenerju prikimal Dončić.

Jason Kidd, trener Dallasa, tokrat ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Jason Kidd, trener Dallasa, tokrat ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Drugi najbolj učinkovit košarkar pri Teksašanih, ki niso mogli računati na pomoč latvijskega orjaka Kristapsa Porzingisa (tokrat zaradi poškodbe levega kolena), je bil Američan Jalen Brunson, ki je zbral 16 točk (z metom iz igre 7:11).

Najboljši strelec tekme je bil Brunsonov rojak Brandon Ingram, ki je k zmagi Pelikanov prispeval 24 točk, deset manj jih je dodal drugi najbolje razpoloženi igralec pri gostih, Litovec Jonas Valanciunas.

Drugi izidi: Indiana Pacers : Miami Heat 104:113, Washington Wizards : Cleveland Cavaliers 101:116, Atlanta Hawks : Philadelphia 76ers 96:98, Brooklyn Nets : Minnesota Timberwolves 110:105, Houston Rockets : Orlando Magic 118:116, Utah Jazz : Boston Celtics 137:130, Golden State Warriors : Phoenix Suns 118:96, Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 115:119.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: