Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Koprčani bi se oddolžili za Čačak

V današnjem košarkarskem derbiju repriza finala 2. lige ABA
Tadej Ferme bo s soigralci pričakal Krko v Kopru.
Tadej Ferme bo s soigralci pričakal Krko v Kopru.
Eduardo Brozovič
14. 4. 2018 | 14:00
15. 4. 2018 | 21:23
3:41
Ljubljana – Ko je vodstvo evrolige v četrtek naznanilo razširitev na 18 moštev v sezoni 2019/20, so se zdrznili tudi slovenski ljubitelji košarke, čeprav bosta vstopnici prejela Bayern in Asvel. Toda še prej bodo dvignili mejo minimalnega proračuna. Odslej bo moral imeti evroligaš vsaj 5,4 milijona evrov na leto, torej več, kot vsi naši prvoligaši skupaj.

Tako najnižji znesek kot 40 milijonov evrov, kolikor ima na voljo moskovski CSKA, in vsi vmesni odtenki so seveda nedosegljivi in tako utegne tudi ostati. Zgovorne so že okoliščine, v katerih mednarodna zveza FIBA, slovenska ministrstva, nacionalna zveza in njeni pokrovitelji ne morejo nameniti evropskim prvakom dostojne nagrade, ki ne bi užalila reprezentantov. Veliko pove tudi »simpatična izenačenost« vseh osmih udeležencev lige Nova KBM, od katerih večina sploh nima evropskih ambicij, Petrol Olimpija ima kot vedno (pre)velike oči, Sixt Primorska pa je na zanimivi prelomnici.
 

Krka močnejša za Zagorca


Koprčani bodo po osvojitvi pokala Spar in razočaranju v finalu 2. lige ABA danes gostili Krko in se ji poskusili oddolžiti za poraz v Čačku. Zanimiv je že podatek, da sta se moštvi v tej sezoni srečali že šestkrat in da je trenutno rezultat njunih dvobojev 3:3, Novomeščani so bili uspešnejši v 2. ligi ABA z 2:1, v DP vodi Sixt Primorska z enakim rezultatom. Toda Dolenjci so prepričani, da so v prednosti. »V Kopru še nismo zmagali v tej sezoni, smo pa pred desetimi dnevi dobili najpomembnejšo tekmo v Čačku. Primorci se nam zagotovo želijo oddolžiti, zato pričakujem, da bodo zelo nabrušeni. A tudi nam ne bo manjkalo motiva. Želimo nadaljevati niz dobrih predstav, zato bomo morali omejiti tekmečeve zunanje strelce. Če bo obramba prava, nam bo lažje tudi v napadu,« razmišlja Krkin trener Simon Petrov, ki bo imel za razliko od regionalnega finala na voljo tudi Saša Zagorca.

Strateg Koprčanov Jurica Golemac se zaveda, da so Novomeščani trn v petah njegovih košarkarjev, prav tako, da je velika želja po dokazovanju meč z dvema reziloma. »Zagotovo smo zelo motivirani, toda tokratna tekma bo povsem drugačna kot tista v Čačku. Novomeščane cenimo, so odlično vodena ekipa. Storili bomo vse, da bi popravili napake iz zadnjega dvoboja, zato si želimo, da bi bila Bonifika znova polna.«

Hudomušni so medtem vzeli v zobe Olimpijine košarkarje in jih zbadajo, da jih med sanjarjenjem o Evropi čaka nov izziv: po sredinem porazu v Šenčurju (drugem v tej sezoni) se bodo spopadli z Ilirijo, ki jih je prav tako že položila na pleča – sredi Stožic. Skupni izkupiček Ljubljančanov v DP pa je le 15:10.

Pari 8. kola lige Nova KBM za prvaka, danes: Sixt Primorska – Krka (19), Šentjur – Helios Suns (19), Šenčur GGD – Rogaška (19); nedelja: Ilirija – Petrol Olimpija (19); 7. kolo za obstanek, danes: Mesarija Prunk Sežana – Hopsi Polzela (19); že odigrano – Terme Olimia : Celje 93:87, Zlatorog : LTH Castings 71:63.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine