Krka na drugi tekmi polfinala prepričljiva

Košarkarji Krke so na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Sixt Primorsko s 75:61.
Fotografija: Simon Petrov je svoje varovance popeljal do gladke zmage. FOTO: Jure Eržen/Delo/
Odpri galerijo
Simon Petrov je svoje varovance popeljal do gladke zmage. FOTO: Jure Eržen/Delo/

Košarkarji Krke so izenačili polfinalno serijo s Sixt Primorsko na 1:1 in odločitev o finalistu prestavili na ponedeljek, 14. maja, ko bo v Bonifiki v Kopru odločilna tretja tekma. Dolenjci se bodo skušali po treh sušnih letih desetič prebiti v finale DP, Primorci, ki pod novim imenom še niso igrali v finalu - Slovenica Koper je bila v finalu leta 1993, pa želijo osvojiti dvojno krono, saj so februarja že osvojili pokalno tekmovanje Spar.

Po visokem porazu na prvi tekmi so Novomeščani pred domačimi gledalci pokazali povsem drug obraz in zasluženo slavili s 75:61. Za razliko od prve tekme so bili prepričljivo boljši pod obročema (44:29), zaustavili so zunanji met gostov, predvsem pa so pokazali več želje in ekipnega duha.
 

V drugi četrtini tlakovali pot do zmage


Gostje so bili v prednosti le v prvi četrtini, nato pa je čvrsta obramba Krke naredila svoje in razlika v domačo korist se je pričela višati. Krka je drugo četrtino dobila s 23:17, tretjo s 17:15, zadnjo pa z 21:11. Najvišjo prednost so varovanci Simona Petrova dosegli prav ob koncu tekme, a je bil zmagovalec praktično odločen že pet minut pred koncem, ko je bilo 64:52.

Simon Petrov je imel šest razpoloženih košarkarjev. Paolo Marinelli je dosegel 15 točk (met iz igre 4:12), dvanajst jih je prispeval Žiga Dimec (6 skokov), po enajst sta jih dodala Marko Jošilo (8 skokov) in Sašo Zagorac (trojke 2:2), devet Dino Cinac, ključno vlogo pri organizaciji pa je odigral Domen Bratož (8 točk, 7 skokov, 6 podaj). Na drugi strani sta po dvanajst točk dosegla Marijan Čakarun (8 skokov) in Danijel Vujasinović (trojke 2:2, 6 podaj).

V drugem polfinalu se merita Petrol Olimpija in Rogaška, uvodno tekmo pa so dobili Ljubljančani. Finale na tri zmage se bo začel 19. maja.

Komentarji: