Krka že danes v gosteh pri Lorbku in Lešiću

V uvodni tekmi 5. kola regionalne lige Novomeščani z Igokeo.
Fotografija: Domen Lorbek je v sezoni 2012/13 igral tudi za Krko. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Domen Lorbek je v sezoni 2012/13 igral tudi za Krko. FOTO: Igor Zaplatil

Ljubljana – Pridnim darila, porednim pa šiba. S podobnimi opozorili starši pripravljajo otroke na bližino prazničnih dni, a prav pridejo tudi v športu. Košarkarji Krke bodo po petih zmagah v zadnjih šestih tekmah lige ABA in DP (izgubili so le s Crveno zvezdo) že danes gostovali pri Igokei, da bi si lahko privoščili prost konec tedna. Takšnih priložnosti ne bodo imeli prav veliko.

Po uspehih nad Mornarjem, Olimpijo, Heliosom in Partizanom so se Novomeščani v torek nepričakovano mučili z Ilirijo, rezultat (97:91) pa veliko pove o njihovi igri v obrambi. A po zaostanku z 71:78 so si rešili kožo in ostali zvesti strategiji uveljavljanja mladih, upoštevati pa moramo tudi, da prvo ime moštva v prejšnji sezoni Marko Jošilo še ni zaigral zaradi načetega hrustanca v kolenu in da kapetan Jure Balažič okreva zaradi natrgane zadnje stegenske mišice. A tudi oslabljeni so optimistično odpotovali v Laktaše, kjer jih bo pričakala Igokea, po štirih kolih lige ABA predzadnja na lestvici z izkupičkom 1:3. V njenih vrstah izstopata 212 cm visoki Hrvat Tomislav Zubčić, ki je s povprečjem 25,3 točke prvi strelec tekmovanja, in nekdanji Olimpijin krilni center Sava Lešić (15,8), tretji strelec moštva je Domen Lorbek (8).

»Igokea je v zadnjem času spremenila zasedbo, kar pomeni, da se bodo igralci želeli dokazati proti nam. A tudi mi želimo potrditi, da naši izidi niso naključni,« ocenjuje Krkin trener Simon Petrov.

Pari 5. kola lige ABA, petek: Igokea – Krka (18.30), Partizan – Zadar (21); sobota: Petrol Olimpija – Cibona (17), FMP – Crvena zvezda (18.30); nedelja: Cedevita – Budućnost (19), Mornar – Mega Bemax (21). B. E.

Preberite še:

Komentarji: