Lakovič iz Španije v Nemčijo

Nekdanji slovenski košarkarski as je novi trener Ulma.
Fotografija: Jaka Lakovič bo trenersko pot nadaljeval v Nemčiji. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jaka Lakovič bo trenersko pot nadaljeval v Nemčiji. FOTO: Jure Eržen

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič je novi trener nemškega prvoligaša Ulma, pri katerem je nasledil dolgoletnega trenerja Thorstena Leibenatha. Z moštvom, ki je v  minuli sezoni osvojilo 6. mesto v rednem delu DP in izpadlo že v četrtfinalu končnice proti Albi z 0:3, je sklenil triletno pogodbo.

Zdaj 40-letni Lakovič se je začel s trenerskim poklicem ukvarjati po koncu košarkarske poti leta 2016. Najprej je deloval v drugem moštvu Barcelone, leto dni pozneje je bil pomočnik trenerja pri Bilbau, ki ga je v drugi polovici sezone 2017/18 tudi samostojno vodil, v prejšnji sezoni pa je bil pomočnik pri Joventutu iz Badalone. Hkrati je bil tudi pomočnik slovenskega selektorja Igorja Kokoškova in je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, v kvalifikacijah za letošnje SP pa je stal ob strani Radu Trifunoviću.

Kot organizator igre slovenske reprezentance je med letoma 2001 in 2013 nastopil na sedmih zaporednih evropskih prvenstvih in dveh svetovnih prvenstvih (2006 in 2010), z 880 točkami na rekordnih 86 uradnih tekmah pa je tudi tretji najboljši strelec izbrane vrste vseh časov za Teomanom Alibegovićem (990) in Goranom Dragićem (924).

Komentarji: