Lastniki klubov v NBA v četrtek o nadaljevanju sezone

Po načrtih bi se sezona v najmočnejši košarkarski ligi na svetu nadaljevala 31. julija.
Fotografija: Za slovenski trojček v NBA Luka Dončič (desno), Goran Dragić, Vlatko Čančar se iztekajo dnevi odmora, košarka v ZDA in Kanadi naj bi spet zaživela prihodnji mesec. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Za slovenski trojček v NBA Luka Dončič (desno), Goran Dragić, Vlatko Čančar se iztekajo dnevi odmora, košarka v ZDA in Kanadi naj bi spet zaživela prihodnji mesec. FOTO: USA Today Sports

V ligi NBA se bodo v četrtek dokončno odločili o nadaljevanju košarkarske sezone, ki naj bi se začela 31. julija v Disney Worldu pri Orlandu na Floridi. Po pisanju ESPN je vodstvo najmočnejše lige na svetu določilo 12. oktober kot zadnji datum za konec sezone, ta dan naj bi bila na sporedu morebitna sedma tekma finalne serije.

V petek je komisar lige NBA Adam Silver upravnemu odboru, v katerem sedijo lastniki klubov, kot ciljni datum za ponovni zagon košarkarskega dogajanja po pandemiji novega koronavirusa predstavil 31. julij, ko bi bilo še možno nadaljevati sezono. Ta je bila prekinjena 11. marca, potem ko je bil pozitiven francoski košarkar v dresu Utaha Rudy Gobert.

Komisar NBA Adam Silver je lastnikom klubov kot datum vrnitve v tekmovalni ritem predstavil 31. julij. FOTO: AFP
Komisar NBA Adam Silver je lastnikom klubov kot datum vrnitve v tekmovalni ritem predstavil 31. julij. FOTO: AFP


V združenju NBA še vedno ni znan dokončen tekmovalni format za nadaljevanje sezone. O tm se bodo dokončno odločili na četrtkovem sestanku, šibka večina klubov, šestnajst od 30, pa ne bi spreminjala tekmovalnega formata in bi se po nekaj odigranih tekmah rednega dela v končnico uvrstilo 16 moštev, po osem najboljših iz zahodne in vzhodne konference.

Komentarji: