LeBron James si je zagotovil še 85 milijonov dolarjev

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je podaljšal pogodbo z aktualnimi prvaki lige NBA Los Angeles Lakers.
Fotografija: LeBron James je podaljšal zvestobo Lakersom do leta 2023. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Odpri galerijo
LeBron James je podaljšal zvestobo Lakersom do leta 2023. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je podaljšal pogodbo z aktualnimi prvaki lige NBA Los Angeles Lakers. Po koncu zdajšnje pogodbe bo 35-letni James do konca sezone 2022/23 zaslužil še dodatnih 85 milijonov dolarjev
.
Kljub podaljšanju pogodbe Jamesa, ki bi mu zdajšnja potekla po sezoni 2020/21, jezerniki čakajo še na končni »da« Anthonyja Davisa glede nove pogodbe, ki naj bi jo z Lakers podpisal v naslednjih dneh pred začetkom nove sezone. Udarni dvojec je letos osvojil ligo NBA, potem ko sta bila skupaj s soigralci boljša od Miami Heat Gorana Dragića s 4:2 v finalu končnice v zavarovanem zdravstvenem mehurčku na Floridi.


James v ligi NBA igra vse od leta 2003


Eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA je v letošnji končnici v povprečju dosegal 27,6 točke, 10,8 skoka in 8,8 podaje na tekmo ter osvojil svoj četrti šampionski prstan. Desetič je igral v finalu.

LeBron James konec novembra med ogledom ene od tekem ameriškega nogometa. FOTO: Katelyn Mulcahy/AFP
LeBron James konec novembra med ogledom ene od tekem ameriškega nogometa. FOTO: Katelyn Mulcahy/AFP


James v ligi NBA igra vse od leta 2003, ko so ga na naboru kot prvega izbrali Cleveland Cavaliers, s katerimi je nato v drugem poskusu leta 2016 osvojil tretji šampionski prstan. Dva je pred tem osvojil z Miamijem v letih 2012 in 2013. Pred začetkom sezone 2018/19 se je preselil v Los Angeles, tam pa bo po novi pogodbi ostal še tri sezone. Nova sezona lige NBA, ta bo že Jamesova 18., se bo začela 22. decembra.

Preberite še:

Komentarji: