LeBronu je uspelo, Anthony Davis prihaja v Los Angeles

Predstavniki New Orleansa in Los Angeles Lakers so končno dosegli dogovor, po katerem bo Anthony Davis v prihodnji sezoni pri Jezerniki združil moči z LeBronom Jamesom. 
Fotografija: LeBron James in Anthony Davis sta dobra prijatelja, imata tudi skupnega agenta. FOTO: AFP
Odpri galerijo
LeBron James in Anthony Davis sta dobra prijatelja, imata tudi skupnega agenta. FOTO: AFP

Ob prihodu v Los Angeles LeBron James ni skrival, da si želi ob sebi vsaj še eno zvezdo največjega kova, v mislih je imel Anthonyja Davisa. Njun skupni agent Rich Paul iz agencije Klutch Sports je že pozimi želel izsiliti prestop, a se takrat v New Orleansu niso pustili prepričati, James pa je potem izgubil motivacijo in predčasno zaključil sezono. 

Zdaj so Lakersi poskrbeli, da se jim v prihodnji sezoni ne bo pripetilo enako in da bodo resni kandidati za nastop v finalu lige NBA. Pogajanja z New Orleansom so potekala kar nekaj časa, na koncu pa v zameno za Davisa k Pelikanom potujejo Josh Hart, Lonzo Ball, Brandon Ingram in trije izbori v prvem krogu nabora v prihodnjih letih, ki so sicer zaščiteni, a bo predvsem izbor leta 2022 zelo dragocen, saj bo šlo za t.i. dvojni draft, ko bodo v istem letu za prestop v NBA na voljo tako igralci, ki so odigrali prvo leto na univerzi kot igralci, ki bodo v NBA prestopili neposredno iz srednje šole, saj bo z letom 2022 v veljavo stopilo pravilo, ki igralcem to spet dovoljuje. 
 

Woj je spet poskrbel za bombo


Ko je novinar mreže ESPN Adrian Wojnarowski sporočil novico, je v košarkarskih krogih završalo, večina pa se je strinjala, da je New Orleans dobil zelo dober izplen v zameno za sicer izvrstnega, a nezadovoljnega Davisa, ki je želel prestopiti k Lakersom. Zdaj bo zanimivo spremljati, kako se bo mlada ekipa v New Orleansu razumela med seboj, Pelikani imajo prvi izbor na naboru, s katerim bodo v četrtek izbrali Ziona Williamsona, ki bo združil moči z Ballom, tudi Ingram ima velik potencial, če bo zdrav, nad mladim jedrom pa bo bedel izkušeni Jrue Holliday. 

Lakers so naredili najpomembnejši korak k končnici (in zadovoljnemu LeBronu), a še zdaleč ne edinega, novinar New York Timesa Marc Stein medtem že poroča, da bodo prav Lakersi glavni kandidati za Kembo Walkerja, ko se bo prvega julija začelo obdobje podpisovanja pogodb s prostimi igralci (free agency). 

Komentarji: