Luka Dončić drugič zapored do trojnega dvojčka (VIDEO)

Ljubljančan je vnovič navdušil več kot 20.000 gledalcev, čeprav je najslabše v sezoni metal trojke (0:9).
Fotografija: Luka Dončić se je že sedemkrat v sezoni veselil trojnega dvojčka. FOTO: Tom Pennington/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić se je že sedemkrat v sezoni veselil trojnega dvojčka. FOTO: Tom Pennington/AFP

Dallas – Več kot 20.000 gledalcev v dvorani American Airlines Center je sinoči videlo nov šov slovenskega čudežnega dečka v košarkarski ligi NBA Luka Dončića, ne pa tudi zmage Dallasa, ki je za las priznal premoč Kraljem iz Sacramenta, ki so bili boljši s 125:121 in tako – vsaj matematično – še zadržali možnosti za preboj v končnico. Dallas je, na predzadnjem mestu razpredelnice zahodne konference, že dolgo brez. Zadnji obračuni bodo zanj torej zgolj še formalnost in možnost za dokazovanje kakovosti izstopajočih posameznikov.


Stisnil zobe kljub težavam s kolenom


Eden takšnih je zagotovo Dončić, ki je bil zaradi težav s kolenom vse do zadnjega vprašljiv za sinočnji nastop, a je stisnil zobe in vnovič pokazal mišice. Razveselil se je namreč drugega trojnega dvojčka zapovrstjo, tretjega v zadnjih petih dvobojih in že sedmega v sezoni, pa čeprav je najslabše, odkar igra v ligi NBA, metal z razdalje, iz devetih poskusov ni namreč zadel niti ene trojke. Sicer pa je v kar 36 minutah na parketu prispeval 28 točk (prosti meti 10:11, za dve 9:11, trojke 0:9), po 12 skokov in asistenc, obenem si je privoščil štiri napake.


Dallas prebujen sredi druge četrtine


Po četrtini in pol po taktih gostov se je Dallas sredi drugega dela vendarle prebudil in na glavni odmor odšel s prednostjo, ki jo je zadržal vse do končnice, nazadnje pa vodil s 116:115. Šele v zadnjih minutah se je tehtnica nagnila na stran Sacramenta, ključna je bila trojka Buddyja Hielda minuto in sedem sekund pred koncem za vodstvo s 119:116. Dončić je bil najbolj razigran v drugi četrtini in bil najzaslužnejši, da so se gostitelji takrat vnili v igro, samo v tem delu je dosegel enajst točk. V vrstah zmagovalcev je bil najbolj pri metu De'Aaron Fox s 23 točkami.

Luka Dončić je slabo metal z razdalje in bil skoraj nezgrešljiv za dve točki in pri prostih metih. FOTO: Tom Pennington/AFP
Luka Dončić je slabo metal z razdalje in bil skoraj nezgrešljiv za dve točki in pri prostih metih. FOTO: Tom Pennington/AFP


Nabrušen za »slovenski« dvoboj


Luka je torej ostro nabrušen pred petkovim »slovenskim« dvobojem z Miamijem Gorana Dragića, ki pa si je sinoči močno otežil delo na poti v izločilne boje. Pred 19.704 gledalci v domači dvorani American Airlines Arena se je namreč udaril z najresnejšim tekmecem za mejno osmo mesto na lestvici vzhoda Orlandom in – izgubil. Gostje so bili boljši s 104:99, z že šestim zaporednim uspehom pa so zdaj zmago pred Vročico, ki pa je odigrala tekmo manj. Do konca rednega dela jih mora pod streho spraviti še osem, zdaj prostora za spodrsljaje torej ne bo več.


Slab Dragićev večer


Morda je bil Miami neuspešen tudi zato, ker v svojih vrstah ni imel razigranega Dragića. Ljubljančan je namreč v 26 minutah na parketu zmogel le dve točki (met za dve 1:4, trojke 0:2) in tri podaje ter si privoščil dve izgubljeni žogi. Gostiteljem atomski začetek s 14 točkami naskoka ob prvem odmoru ni pomagal, do konca prvega polčasa so resda še zadržali devet točk zaloge, v tretjem delu pa so po zadnjem vodstvu s 65:63 izpregli in tekmeca niso znali več ujeti. Pri poražencih je izstopal Dion Waiters s 26 točkami, pri zmagovalcih pa Nikola Vučević z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 16 skokov.

Goran Dragić je bil precej neopazen. FOTO: Michael McLoone/Reuters
Goran Dragić je bil precej neopazen. FOTO: Michael McLoone/Reuters

 

Preberite še:

Komentarji: