Mike Tobey bo kariero nadaljeval v Barceloni

Slovenski košarkarski reprezentant bo jeseni nosil dres španskega podprvaka.
Fotografija: Mike Tobey je kakovostna okrepitev slovenske reprezentance. FOTO: Brian Snyder/AFP
Odpri galerijo
Mike Tobey je kakovostna okrepitev slovenske reprezentance. FOTO: Brian Snyder/AFP

Naturalizirani slovenski košarkarski reprezentant Mike Tobey bo kariero nadaljeval pri katalonskem velikanu Barceloni. Kot so danes sporočili vodilni možje blaugrane, mora Američan s slovenskim potnim listom za uspešen prestop opraviti le še zdravniški pregled.

»Barcelona in Mike Tobey sta dosegla dogovor o sodelovanju za eno sezono, do 30. junija 2023,« so zapisali na spletni strani Barcelone. Kar 213 cm visoki 27-letni center se v Katalonijo seli iz Valencie. Lansko sezono je v španskem prvenstvu dosegal po 6,6 točke in štiri skoke na tekmo.

Tobey, ki je vpoklican v reprezentanco za septembrsko evropsko prvenstvo, je lani prejel slovensko državljanstvo in je za reprezentanco igral tudi na olimpijskih igrah Tokio 2020. Tam je bil s 13,7 točke in 10,5 skoka eden ključnih členov ekipe, ki je zasedla četrto mesto, so še zapisali Katalonci.

Ker bo Tobey v novi sezoni igral v evroligi, ne bo mogel pomagati reprezentančnim soigralcem v novembrskem in februarskem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023.

Preberite še:

Komentarji: