Nikola Jokić se je ogreval za dvoboj z Lukom Dončićem

Denver je brez slovenskega košarkarskega reprezentanta Vlatka Čančarja v NBA visoko premagal Portland.
Fotografija: Pred gostovanjem v Dallasu pri Luki Dončiću je Nikola Jokić (levo) dal lekcijo tekmecem iz Portlanda. FOTO: Justin Tafoya/AFP
Odpri galerijo
Pred gostovanjem v Dallasu pri Luki Dončiću je Nikola Jokić (levo) dal lekcijo tekmecem iz Portlanda. FOTO: Justin Tafoya/AFP

Košarkarji Denverja, katerih član je tudi Vlatko Čančar, so v ligi NBA brez Slovenca v ekipi tokrat s 124:95 premagali Portland . Pri domačih se je pri peti zaporedni zmagi najbolj izkazal Nikola Jokić. Srbski zvezdnik je za malo zgrešil trojni dvojček in zbral 28 točk ter po devet skokov in podaj.

Še šest Jokićevih soigralcev je k zmagi prispevalo vsaj po deset točk; največ med njimi novinec Bones Hyland, ki je z 18 točkami še na četrti tekmi zaporedoma dosegel svoj strelski rekord kariere.

Naslednja tekma Denver čaka v ponedeljek po lokalnem času, ko bo gostoval v Teksasu pri Dallasu slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Charlotte ustavil Golden State

Golden State je v Charlottu končal uspešen niz sedmih zaporednih zmag, najboljši v ligi NBA, potem ko ga je domači Charlotte premagal s 106:102. Pri zmagi sta se najbolj izkazala Miles Bridges in Terry Rozier.

Rozier je zadel dva ključna prosta meta v zadnjih trenutkih tekme in preskočil Draymonda Greena za končnih 20 točk; vse je dosegel v drugem polčasu, Bridges pa je k zmagi dodal 22 točk.

Prvi zvezdnik bojevnikov Stephen Curry je dosegel 24 točk in deset skokov, prvi strelec gostov pa je bil Andrew Wiggins z 28 točkami.

Tudi zmagoviti niz Los Angeles Clippers se je isti večer končal pri številki sedem. Kalifornijska ekipa je v domačem Staples Centru gostila Chicago, ki je slavil s 100:90.

DeMar DeRozan je nadaljeval predstave, vredne naziva MVP, in k zmagi prispeval 35 točk, Zach LaVine je dodal 29 točk, pri domači ekipi pa niti dvojni dvojček Paula Georgea (27 točk, 11 skokov) ni bilo dovolj za zmago.

Trae Young je s svojim strelskim rekordom sezone (42 točk) popeljal Atlanto do zmage s 120:100 nad prvakom Milwaukeejem. Young je dodal še deset podaj, osem skokov in zadel osem trojk. Atlanta pa je prišla do prve zmage po šestih zaporednih porazih.

»Vsi v ekipi se dobro zavedamo, kje si želimo biti. Zavedamo se, da enostavno moramo preobrniti potek sezone in zmagovati za vsako ceno. Ta čas potrebujemo zmage,« je dejal Young.

LeBron James še počiva

V zgodovini lige NBA so le James Harden (trikrat), George, Russell Westbrook in Young pokazali predstave z vsaj po 40 točkami, desetimi podajami osmimi skoki ter osmimi trojkami.

Giannis Antetokounmpo se je po zvinu gležnja vrnil v ekipo Bucks s 26 točkami, šestimi podajami in petimi skoki.

Patty Mills je kot igralec s klopi zadel devet od 12 trojk za skupno 29 točk za Brooklyn, ki je s 120:96 premagal Oklahomo. Kevin Durant je bil prvi strelec mrežic s 33 točkami, Harden je k zmagi dodal 16 točk in 13 podaj.

Los Angeles Lakers so premagali San Antonio s 114:106, izkazala sta se Anthony Davis s 34 točkami in 15 skoki ter Westbrook s 14 točkami in 11 skoki. LeBron James je izpustil še šesto zaporedno tekmo za jezernike zaradi poškodbe.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: