Olimpija v Tivoliju odpihnila Hopse

Košarkarji Petrol OIimpije so premagali Polzelo s 93:72 v državnem prvenstvu. Najboljši strelec je bil Roko Badžim s 13 točkami. 
Fotografija: Košarkarji Petrol Olimpije so bili tokrat prepričljivo boljši od Hopsev. FOTO: Fiba
Odpri galerijo
Košarkarji Petrol Olimpije so bili tokrat prepričljivo boljši od Hopsev. FOTO: Fiba

Košarkarji Petrola Olimpije so v predzadnjem krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Hopse s Polzele s 93:72 in si tako zagotovili drugi izhodiščni položaj pred četrtfinalnimi dvoboji na dve zmagi. Ljubljančani bodo od 30. aprila dalj igrali proti prvouvrščeni ekipi iz skupine za obstanek, Zlatorogu, Šenčurju ali Šentjurju. Hopsi bodo svojega tekmeca dobili v torek zvečer, ko bodo odigrali zadnjo tekmo proti Helios Suns.

Ljubljančani so izenačili svojo tretjo najvišjo zmago v sezoni. Z več kot 21 točkami razlike so premagali le Ilirijo v ligi Nova KBM ter Igokeo v ligi Aba. Tekmo so imeli pod nadzorom vseh 40 minut. Prvo četrtino so dobili s 27:21, ob polčasu so imeli že deset točk prednosti, dokončno pa so tekmeca strli v tretjem delu igre, ki so ga dobili z 21:10.

Pri Petrolu Olimpiji je pet igralcev prišlo do dvomestnih številk. Izstopal je Jan Špan, ki je dosegel 23 točk ter zbral devet podaj in štiri skoke (met 9:15, indeks 33). Po trinajst točk sta jih dodala Roko Badžim (trojke 3:5, 7 podaj, 5 skokov) in Marvin Jones (met 5:6), enajst jih je prispeval Aleksandar Lazić (met 5:7, 5 podaj, 5 skokov), deset pa Miha Lapornik (trojke 2:3).

Pri gostih sta po sedemnajst točk dosegla Simo Atanacković (met 7:12, trojke 3:5, 7 skokov) ter Casey Benson (trojke 3:5, 5 podaj, 4 skoke).
 

Komentarji: