Partizan protestno izstopil iz srbske lige

Črno-beli so se zaradi incidentov v finalu lige ABA odločili za skrajno potezo. Crvena zvezda naj bi bila v privilegiranem položaju. Selitev v drugo ligo?
Fotografija: Željko Obradović je bil zgrožen nad neenakopravnim položajem v finalu lige ABA. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Željko Obradović je bil zgrožen nad neenakopravnim položajem v finalu lige ABA. FOTO: ABA

Košarkarski klub Partizan je sporočil, da izstopa iz končnice srbske lige in da je že končal sezono 2021/22. Razlog za izstop so dogajanja ob finalu lige Aba, v kateri je v peti tekmi ob divjanju navijačev črno-bele ugnala Crvena zvezda.

Če bo vodstvo srbske lige upoštevalo pravila, bo Partizan, ki bi se moral v polfinalu meriti z FMP-jem, drugi polfinalni par pa sestavljata Crvena zvezda in Mega, v naslednji sezoni moral igrati v drugi srbski ligi.

»Na vseh petih tekmah so se dogajali incidenti, v katerih so bili ogroženi igralci, trenerji... To je bila sramota srbske in regionalne košarke in Partizan ne bo dovolil, da bi se nekaj takega ponovilo v državnem prvenstvu. Ne želimo več sodelovati v dogodkih, v katerih nas neodgovorni posamezniki iz obeh navijaških taborov sramotijo pred svetom in se izživljajo s huliganskimi vložki,« so sporočili iz Partizana in opozorili, da imajo posamezniki monopol nad odločitvami, kar se mora v prihodnosti spremeniti.

»Zahtevamo, da se odločitve o srbski košarki vrnejo pod okrilje nacionalne zveze, kar bi bila zagotovitev, da bomo imeli vsi enake pogoje. Samo tako bi prišli do osnove za pomiritev strasti,« so še dodali pri beograjskem klubu, ki večnim tekmecem očitajo, da so v priviligiranem položaju.

Preberite še:

Komentarji: