Poln izkupiček slovenskega dvojca

Cedevita Olimpija je na gostovanju pri Igokei prišla do tretje zmage v košarkarski Aba ligi, Krka pa je bila doma boljša od »študentov«
Fotografija: Košarkarji Cedevite Olimpije so se tudi v ligi Aba vrnili v zmagovalni ritem. Pri gostujoči zmagi proti Igokei je bil najučinkovitejši Ljubljančan Melvin Ejim. FOTO: Aba
Odpri galerijo
Košarkarji Cedevite Olimpije so se tudi v ligi Aba vrnili v zmagovalni ritem. Pri gostujoči zmagi proti Igokei je bil najučinkovitejši Ljubljančan Melvin Ejim. FOTO: Aba

Cedevita Olimpija je na zahtevnem gostovanju pri Igokei zabeležila tretjo zmago (101:83) v sezoni in preskočila tekmeca na lestvici. Odločilna sta bila predvsem tretja četrtina (28:13) in izboljšanje skoka (26:24) po zelo slabi prvi četrtini v tej prvini igre.

Ljubljančani so bili v prvem delu igre v skoku povsem nebogljeni, Igokea je to bitko dobila s kar 14:1, od tega 9:0 v napadu, s čimer je srbski predstavnik prihajal do številnih priložnosti iz drugih napadov.

Vseeno so domači prvo četrtino dobili s 25:20, v drugi pa so varovanci Jurice Golemca, ki se je med minutami odmora nekajkrat pošteno razjezil, strnili vrste in vzpostavili ravnotežje tudi pod obema košema. Po trojki Jacoba Pullena so Ljubljančani povedli za štiri (42:38), na odmor pa so odšli s +5.

Cedevita Olimpija je vse bolje zapirala prostor pod košem, v napadu pa je bila vse bolj učinkovita, kar se je hitro pokazalo tudi na semaforju. Po košu in izkoriščenem prostem metu Jake Blažiča je prednost narasla na deset točk, po zabijanju slovenskega reprezentanta ter nato še trojki Melvina Ejima pa še na 18 (75:57).

Razlika je bila po treh četrtinah 20 točk, Ljubljančani pa se niti v zadnji četrtini niso ustavili. Po trojki z ogromne razdalje Luke Rupnika je prednost znašala +28 (89:61), s čimer so gosti kljub manjšemu padcu v igri v nadaljevanju zapečatili dve točki na sicer zahtevnem gostovanju.

Pri slovenskem predstavniku je bil na koncu najbolj učinkovit Melvin Ejim (indeks 32), ki je dosegel 22 točk in pobral še devet skokov. Z 19 točkami sta se izkazala tudi Jacob Pullen, ki je ob tem prispeval še sedem podaj, in Marcus Keene, Zach Auguste pa se je ustavil pri 16.

Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu lige Aba v soboto, 6. t. m., gostila košarkarje Splita, vmes pa jih v sredo čaka še obračun v evropskem pokalu proti turškemu Bursasporu.

Konec neznank že ob odmoru

Sprva zelo čvrst dvoboj je Krka hitro obrnila v svoj prid po nekaj uspešnih serijah v prvem polčasu, črnogorsko zasedbo držala na varni razliki ter se dokopala do pomembnih točkah v dvoboju s sicer po lestvici sodeč enakovrednim tekmecem. Krka (3-3) je na lestvici s tretjo domačo zmago, v gosteh nanjo še čaka, ujela Studentski centar (3-3) in se po točkah izenačila tudi s Cedevito Olimpijo.

Novomeški košarkarji so v prvi četrtini predvsem po zaslugi trojke Luke Lapornika za konec delnega izida 11:0 hitro prišli do zajetne prednosti proti črnogorski zasedbi. Slednja se je mučila predvsem v napadu, kjer ni našla odprtih metov po zaslugi gibljive obrambe domačih.

Na prvi odmor med četrtinama je slovenski predstavnik odšel s prednostjo +9, v drugi pa so gosti uspeli priti na vsega štiri točke razlike, nato pa je Rok Stipčević z dvema zaporednima trojkama prednost domačinov povišal na 12 točk. To so kasneje Novomeščani še oplemenitili. Po trojki Lapornika so povedli za 15 (42:27), po lepem prodoru Stipčevića ob izteku časa pa še na 19 za izid polčasa 50:31.

Čeprav so se gosti nekoliko približali v uvodu v tretjo četrtino, so imeli Novomeščani tudi na to odgovor, prednost pa hitro znova povišali na udobnih +21. V zadnji del so krkaši krenili s 17 točkami prednosti, čas pa je bil vseskozi zaveznik domačih, ki so imeli precej težav ob pritisku črnogorske ekipe po celotnem igrišču.

Studentski centar se je približal na 12 točk, nato pa sta Miha Škedelj in Temple Gibbs z metom v zadnji sekundi oziroma s trojko vzpostavila 17 točk naskoka in dokončno strla odpor gostov.

Pri domačih je bil vnovič najboljši posameznik Stipčević z 22 točkami in osmimi asistencami, še pet drugih košarkarjev pa je vpisalo dvomestno število točk. Pri gostih je 17 točk dosegel Kyle Vinales.

Košarkarji Krke se bodo v naslednjem krogu lige Aba v ponedeljek, 8. novembra, pomerili s Cibono.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: