Posebna navijaška izkušnja v mehurčku

Tekme v Orlandu bodo potekale pred virtualnim občinstvom.
Fotografija: Luka Dončić bo lahko občutil podporo navijačev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić bo lahko občutil podporo navijačev. FOTO: Reuters

Zaključek sezone severnoameriške lige NBA, ki se bo nadaljevala 30. julija v Orlandu, bo potekal pred gledalci, ki se bodo pojavili na ekranih, razporejenih ob igrišču.

NBA bo v partnerstvu z Microsoftom uporabil posebno tehnologijo, ki jo v Evropi že uporabljajo nekateri nogometni klubi, med njimi angleški Manchester City, in okoli igrišča namestil posebne video zaslone, ki bodo predstavljali navijače.

Na vsaki tekmi se bo na pet metrov dolgih ekranih lahko pojavilo več kot 300 navijačev v petih nivojih. Ti se bodo na igro lahko odzvali v realnem času, tako da bodo košarkarji lahko videli in slišali njihove odzive.


 

Energija za igralce


»Ta izkušnja bo dala gledalcem občutek, da sedijo eden zraven drugega na tekmi v živo, ob tem pa jim ne bo treba zapustiti udobja svojega doma. Igralci bodo občutili energijo in podporo navijačev ob akcijah ter videli njihove odzive. Gledalci doma pa bodo občutili navijaško energijo in videli zapolnjene virtualne tribune,« je ob tem dejal Jared Spataro, vodja Microsoft 365.

Goran Dragić je pomemben član Miamija. FOTO: Reuters
Goran Dragić je pomemben član Miamija. FOTO: Reuters


Na turnirju, ki bo po zaključku rednega dela in končnici dal zmagovalca sezone 2020, bo sodelovalo dvaindvajset ekip. Za Dallas bo igral Luka Dončić, za Miami Goran Dragić in za Denver Vlatko Čančar.

Ponoči so bile v Disneyjevem mehurčku odigrane tri pripravljalne tekme. Philadelphia : Memphis 90:83, Oklahoma City : Boston 98:48 in Toronto : Houston 94:83.

Preberite še:

Komentarji: