Preslab za ligo NBA, že po dveh tekmah prevelik za ligo ABA

Ameriški organizator igre Daron Russell je v dresu črnogorskega Mornarja v košarkarski ligi ABA na dveh tekmah dosegel osupljivih 88 točk.
Fotografija: Daron Russell (z žogo) med obračunom z Zadrom v domačem Baru. FOTO: ABA/Mornar-Barsko Zlato
Odpri galerijo
Daron Russell (z žogo) med obračunom z Zadrom v domačem Baru. FOTO: ABA/Mornar-Barsko Zlato

Najkoristnejši igralec 2. kola košarkarske lige ABA je 24-letni Američan Daron Russell. Gre za najmanj presenetljivo novico sezone, glede na to, da je v Philadelphiji rojeni organizator igre v dresu Mornarja podrl strelski rekord tekmovanja na dvoboju z Zadrom, ki mu je ob zmagi s 100:91 nasul kar 47 točk v 35 minutah. Russell je že v svojem prvem nastopu na uvodnem dvoboju sezone z Igokeo dosegel 41 točk, v vodstvu kluba pa se zahvaljujejo neodzivnim klubom lige NBA, ki so kljub igranju za slovito univerzo Maryland »spregledali« rojaka.

»Če se bo razvijal v želeni smeri, v kar ne dvomim, bi bil greh, da bi ga zadrževali. Naj vsaj prvi del sezone odigra pri nas, nato pa bomo videli,« je za Mozzart sport izjavil predsednik Mornarja Đorđije Pavićević. Če se bodo njegove napovedi uresničile, bi Russell eno zadnjih tekem odigral 23. decembra s Cedevito Olimpijo v Ljubljani.

»Skoraj smo že bili dogovorjeni z drugim organizatorjem igre, ko pa sem videl nekaj vrhuncev z Russlovih tekem, sem takoj poklical, da mu pripravijo pogodbo. Vse smo speljali v nekaj minutah. Ker prihaja z odlične univerze, sem vedel, da ima delovne navade, zato je njegov prihod predstavljal majhno tveganje, ki smo ga bili v primerjavi s tem, kar bi lahko od njega dobili, pripravljeni sprejeti,« je nadaljeval Pavićević.

»Da je zelo razsipen, kaj? Ali ste morda že videli kakšnega igralca, ki bi dosegel toliko točk z vsega nekaj meti? Iskreno povedano, ga jaz še nisem, že na prvih tekmah v profesionalni košarki pa je pokazal ta potencial, ki je morda še večji. Kdor razume košarko, je lahko to opazil že takrat, ko je igral na univerzitetni ravni. Potreboval je le priložnost v Evropi,« je o predstavi Američana, Russell je ob zmagi s 100:91 metal za dve točki 6:13, za tri 7:18, s črte prostih metov pa je imel 87,5-odstoten izkoristek (14:16), še povedal Pavićević. Russell je prispeval še po štiri skoke, asistence in ukradene žoge, izgubil pa ni nobene.

Preberite še:

Komentarji: