Russell Westbrook je po 47 letih presegel Oscarja Robertsona

Zvezdnik Washingtona je dosegel 28 točk, 21 podaj in 13 skokov za rekordni 182. trojni dvojček, a zgrešil zadnji met za zmago proti Atlanti.
Fotografija: Russell Westbrook je dosegel rekord, za katerega je v NBA veljalo, da bo še lep čas nedosegljiv. FOTO: Casey Sykes/AFP
Odpri galerijo
Russell Westbrook je dosegel rekord, za katerega je v NBA veljalo, da bo še lep čas nedosegljiv. FOTO: Casey Sykes/AFP

Russell Westbrook se je zapisal v zgodovino košarkarske lige NBA, potem ko je s 182. trojnim dvojčkom presegel 47 let star rekord Oscarja Robertsona. Zvezdnik Washingtona, ki je Robertsonov rekord izenačil v soboto, je ob današnjem porazu v gosteh pri Atlanti s 124:125 dosegel 28 točk, 21 podaj in 13 skokov. Westbook je v zadnji sekundah zgrešil met za tri točke za zmago.

Westbrook, za katerega je bil to že 36. trojni dvojček v sezoni, bo tako še četrto od zadnjih pet sezon končal na vrhu po tem statističnem učinku.

»Običajno se ne trepljam po hrbtu ob rekordih, danes pa se nedvomno bom,« je v smehu po tekmi dejal Westbrook o izboljšanju rekorda iz leta 1974, za katerega so mnogi poznavalci košarke dolgo menili, da bo obstal.

Prvi ostrostrelec moštva Golden State Stephen Curry (36 točk) je rešetal obrambo vodilnega moštva Utaha. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports
Prvi ostrostrelec moštva Golden State Stephen Curry (36 točk) je rešetal obrambo vodilnega moštva Utaha. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports


Dvaintridesetletnik še ni pri koncu kariere, tako da bo izjemno znamko lahko še povišal. Ta čas ima med zdaj dejavnimi košarkarji skoraj enkrat več trojnih dvojčkov kot njegov najbližji zasledovalec. Westbrooku v tej statistični prvini sledi LeBron James z 99, tretji je James Harden, ki jih je v karieri zbral 58.

Le še dva košarkarja poleg Westbrooka in Robertsona v zgodovini lige NBA sta za zdaj prebila magično stotico – Earvin »Magic« Johnson s 138 in Jason Kidd s 107 trojnimi dvojčki.

»Že to, da me omenjajo v istem stavku s fanti, kot so Oscar, Magic, Jason Kidd ... To je nekaj, o čemer si nisem upal niti sanjati,« je še dejal Westbrook.



Izidi, NBA

Atlanta : Washington 125:124
Cleveland Indiana 102:111
Memphis : New Orleans 115:110
San Antonio : Milwaukee 146:125
Golden State : Utah 119:116
Portland : Houston 140:129
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


 

Preberite še:

Komentarji: