Slovenskemu krvniku najvišje avstralsko priznanje

Košarkar Patty Mills je z osvojitvijo nagrade Don spisal avstralsko športno zgodovino.
Fotografija: Patty Mills (z žogo) je bil v Saitami nerešljiva uganka za slovenske košarkarje na čelu z enim najboljših posameznikov turnirja Luko Dončićem. FOTO: Aris Messinis/AFP
Odpri galerijo
Patty Mills (z žogo) je bil v Saitami nerešljiva uganka za slovenske košarkarje na čelu z enim najboljših posameznikov turnirja Luko Dončićem. FOTO: Aris Messinis/AFP

Najzaslužnejši košarkar za zmago Avstralije na tekmi za bronasto kolajno proti Sloveniji na olimpijskih igrah v Tokiu je dobil najvišje avstralsko športno priznanje, nagrado Don, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nagrada je poimenovana po legendarnem igralcu kriketa Donu Bradmanu, član Brooklyn Nets Patty Mills pa je prvi košarkar, ki jo je prejel. Triintridesetletni Mills je bil v Tokiu tudi prvi predstavnik prvotnih prebivalcev Avstralije, ki je nosil zastavo na odprtju iger.

Avstralija je 7. avgusta v japonski prestolnici premagala Slovenijo s 107:93. Za prvo avstralsko košarkarsko olimpijsko odličje je Mills dosegel 42 točk ob metu iz igre 15:31, 26 točk je zmogel že v prvih 20 minutah.

Preberite še:

Komentarji: