Slovensko čast bo reševala Cedevita Olimpija

Krka po tesnem obračunu v Beogradu še naprej ostaja pri eni zmagi na sedmih tekmah v letošnji sezoni regionalne lige.
Fotografija: Danes čaka izziv le še košarkarje Olimpije. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Danes čaka izziv le še košarkarje Olimpije. FOTO: Cedevita Olimpija

Krka po tesnem obračunu v Beogradu še naprej ostaja pri eni zmagi na sedmih tekmah v letošnji sezoni regionalne lige. Dosegla jo je v tretjem krogu proti Zadru, danes pa je bila v zaključku obračuna za malenkost prekratka proti Megi Soccerbet, ki ostaja pri vrhu razpredelnice s petimi zmagami ob le dveh porazih.

Domači so dvoboj odigrali brez najboljšega posameznika Filipa Petruševa, ki se je okužil z novim koronavirusom. A tega Novomeščani v prvem delu igre niso izkoriščali. Mega je bila suverena, prednost je rasla, dokler na semaforju ni pisalo 34:20 za domačine.


Krka se je vrnila v igro, toda zaman


Nato pa se je začel povratek Krke. Na krilih Roda Camphorja in učinkovitega meta za tri točke so z delnim izidom 16:2 izenačili, tekma pa je bila nato tesna do samega zaključka. Novomeščani so dvakrat povedli za šest točk, nazadnje pri 57:51, a se domači niso dali. Zadeli so nekaj zahtevnih metov za tri in sedem minut pred koncem prišli do vodstva (61:60). Mega je bila v zaključku vseskozi v manjši prednosti. Krka je še zmogla izenačenje pri 68:68, spretnejši pa so bili tudi v igri prekrškov in prostih metov Beograjčani.

Košarkarji Kopra Primorske so igrali že v soboto in tudi po sedmem nastopu ostajajo edina ekipa brez zmage v ligi Aba. Na gostovanju v Baru so morali priznati premoč Mornarju, ki se je s peto zmago na šestih tekmah povzpel tik pod vrh razpredelnice. Črnogorci so pričakovano premagali še drugo slovensko moštvo v zadnjem tednu. Potem ko so z desetimi točkami razlike slavili v Novem mestu, so v soboto Primorce nadigrali za 21 točk.

Liga ABA, 7. kolo:
sobota:
Mornar : Koper Primorska 87:66 (25:18, 48:41, 66:53; Gabriel 15; Kastrati 20, Macura 18)
nedelja:
Mega : Krka 71:70 (17:14, 36:31, 51:54; Simonović 17; Stipčević 16, Camphor 13)
17:00:
Olimpija - Borac Čačak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: