Z Nesterovićem naprej

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije potrdil novega, starega generalnega sekretarja
Fotografija: Radoslav Nesterović je bil pred prvim mandatom generalnega sekretarja tudi podpredsednik KZS. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Radoslav Nesterović je bil pred prvim mandatom generalnega sekretarja tudi podpredsednik KZS. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je še za štiri leta soglasno imenoval Radoslava Nesterovića za generalnega sekretarja krovne organizacije. V obdobju njegovega prvega mandata je slovenska košarka na reprezentančni ravni dosegla imenitne uspehe. Največji je naslov evropskega prvaka izpred dveh let, zgodovino pa je pisala tudi ženska članska reprezentanca s prvo uvrstitvijo na EP (2017). Odlično ji kaže tudi v kvalifikacijah za EP leta 2019. Drugo mesto na EP je osvojila ženska reprezentanca do 20 let, več kolajn različnih leskov na svetovnih in evropskih prvenstvih so osvajale selekcije v košarki 3x3.

"IO KZS se zahvaljujem za ponovno zaupanje. V tem mandatu želim še bolj prisluhniti klubom in jim preko pisarne KZS nuditi ustrezen servis. Naša želja je, da slovenski klubi vzgajajo mlade igralce in želimo imeti čim močnejše državno prvenstvo in verjamem, da je kar nekaj klubov sposobnih tekmovati v evropskih tekmovanjih. Na reprezentančnem področju si želim v prvi vrsti dogovor med FIBA in ULEB ter dodatno podporo vsem slovenskim reprezentancam v košarki 5 na 5 in 3x3," je povedal Nesterović.

Komentarji: