Zmaji znova sklonjenih glav zapuščali parket

Košarkarji Cedevite Olimpije so morali v evropskem pokalu priznati premoč tudi igralcem Bešiktaša.
Fotografija: Karlo Matković je bil najbolj učinkovit pri Cedeviti Olimpiji. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Karlo Matković je bil najbolj učinkovit pri Cedeviti Olimpiji. FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli še dvanajsti zaporedni poraz v evropskem pokalu. V Stožicah so morali danes s 83:88 (61:67, 42:43, 22:29) priznati premoč igralcem Bešiktaša.

Slovenski prvaki so slabo odprli tekmo. Italijanski trener na klopi zmajev Simone Pianigiani je po vsega treh minutah igre pri zaostanku 5:13 zahteval prvo minuto odmora, ki sprva ni spremenila razmerja moči na igrišču. Zasedba iz Istanbula je v sedmi minuti ušla na +11 (11:22).

Ljubljančani so po tem zaostanku zaigrali bolje in postopoma zmanjševali zaostanek, v 16. minuti pa po zadetem metu za tri točke Gregorja Glasa prvič prešli v vodstvo s 36:35. Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, zmaji pa so se na veliki odmor odpravili z najmanjšim možnim zaostankom (42:43).

Izbranci Pianigianija so tudi v drugi polovici tekme igrali toplo-hladno. V začetku so zaostali za osem točk (44:52), v 26. minuti po košu DJ Stewarta izenačili na 55:55, minuto pozneje pa po trojki Nikole Radičevića povedli s 60:57.

V končnici tretje in v začetku zadnje četrtine so znova zaigrali medlo, tako da jim je tekmec iz največjega turškega mesta v 31. minuti ušel za devet (63:72), v 34. minuti pa za 12 točk (67:79).

Ljubljančani niso izobesili bele zastave, po delnem izidu 9:0 so se dobri dve minuti pred koncem tekmecem približali na tri točke (78:81). V končnici so znova naredili nekaj nepotrebnih napak, po njihovi zmedeni in nezbrani predstavi pa je zmaga odšla v Istanbul.

V ljubljanski ekipi je bil z 22 točkami najbolj učinkovit Karlo Matković, za turško zasedbo jih je največ dosegel Angel Delgado (19)

Komentarji: