Andorski nogometaš med legende z izključitvijo po 10 sekundah igre

Na tekmi kvalifikacij za SP 2022 v Andori je domači napadalec Ricard Fernandez že po dobrih desetih sekundah prejel rdeči karton in moral z igrišča.
Fotografija: Joan Cervos (drugi z leve) se je s soigralci kljub izključitvi veselil gola v poljski mreži. FOTO: Valentine Chapuis/AFP
Odpri galerijo
Joan Cervos (drugi z leve) se je s soigralci kljub izključitvi veselil gola v poljski mreži. FOTO: Valentine Chapuis/AFP

Tekla je deseta sekunda tekme med Andoro in Poljsko, ko je Ricard Fernandez že storil prekršek za rdeči karton. Sodnik je nogometašu z vzdevkom Cucu po nekaj trenutkih razmišljanja in 21 sekundah dvoboja pokazal pot pod prho zaradi ostrega štarta nad gostujočim branilcem Kamilom Glikom, ki je obležal po udarcu s komolcem v obraz. Izključitev še zdaleč ni bila nezaslužena, saj je Fernandez več sekund spremljal Glika in »pomeril« proti njegovemu obrazu.

Seveda gre za eno najhitrejših izključitev na uradnih tekmah pod okriljem Evropske oziroma Mednarodne nogometne zveze vseh časov. Poljaki, ki so bili že tako v vlogi izrazitih favoritov, se niso preveč znesli nad Andorci, dvakrat je zadel Robert Lewandowski, domačini pa so se z igralcem manj veselili celo zadetka v poljski mreži. Končni izid je bil 1:4.

Preberite še:

Komentarji: