V Franciji največ 5000 gledalcev

Konec meseca naj bi se občinstvo začelo vračati na tribune dežele svetovnih prvakov.
Fotografija: Nogomet se bo kmalu vrnil v Francijo, reprezentant te dežele Benjamin Pavard (desno) pa bo moral zaradi poškodbe še nekaj časa počivati. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Nogomet se bo kmalu vrnil v Francijo, reprezentant te dežele Benjamin Pavard (desno) pa bo moral zaradi poškodbe še nekaj časa počivati. FOTO: Charles Platiau/Reuters

Ni dvoma o tem, da v deželi svetovnih nogometnih prvakov že močno pogrešajo štadionski utrip. Nazadnje v Franciji ni bilo niti spremljanja tekem »na daljavo«, saj so podobno kot Belgijci in Nizozemci sezono prekinili in je v nasprotju z večino drugih po Evropi sploh niso nadaljevali.

Toda oblast naj bi bila jeseni, če seveda ne bo nove širitve koronavirusa, bolj liberalna in naj ne bi ovirala prihoda omejenega števila gledalcev na tekme. Morda bo zeleno luč prižgala že 15. avgusta, vsekakor pa to načrtuje dva tedna pozneje, ko bo predvidoma dovolila največ 5000 obiskovalcev na tekmo. Kot poročajo francoski viri, pa bo število navzočih na štadionu v prihajajočih mesecih lahko tudi večje, krojila ga bosta tako zmogljivost tribun kot tudi zdravstveno stanje v državi, kjer je omenjeni virus terjal že več kot 30.000 življenj.

Obenem prav iz Francije, in sicer je prvi vir športni dnevnik L'Eqipue, poročajo, da poškodba gležnja reprezentanta Benjamina Pavarda, o kateri smo pisali, ni nedolžna. Zanj naj bi bila sezona končana, tako ga ne bo v nadaljevanju Bayernovega lova na lovoriko v ligi prvakov. Tako pri münchenskem klubu kot tudi v medijih bavarske metropole pa zaenkrat še niso objavili končne diagnoze nesrečnega nogometaša.

Preberite še:

Komentarji: