Atletico končal bolje kot Maribor, Oblak pa bolje kot Handanović

Škofjelški vratar med glavnimi akterji derbija v Andaluziji, javno ga je pohvalil tudi trener Diego Simeone.
Fotografija: Jan Oblak (v zelenem) je bil ob prejetem golu nemočen; takole je streljal na njegova vrata Wissam Ben Yedder. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak (v zelenem) je bil ob prejetem golu nemočen; takole je streljal na njegova vrata Wissam Ben Yedder. FOTO: Reuters

Ljubljana – Najodmevnejšo tekmo konca tedna je igral Jan Oblak, ki je bil med najvidnejšimi akterji derbija španskega prvenstva v Andaluziji. Spektakularna tekma v Sevilli se je končala brez zmagovalca, čeprav sta bila blizu zmagi Sevilla in Atletico. Spopad dobro milijardo evrov vrednih zasedb je bil (ne)pričakovano privlačen: nekateri so se bali razpleta brez golov zavoljo granitne obrambe Atletica, drugi so stavili na vselej odprto igro Seville. Na svoj račun so prišli oboji (1:1), s čustvi nabita tekma, v kateri je sodnik pokazal kar dvanajst rumenih kartonov, je upravičila naziv evropski derbi konca tedna.
 

Diego Simeone: Rešil nas je prav Jan Oblak


Med vidnejšimi je bil prav Jan Oblak – povratnik v slovenski reprezentanco je zbral štiri obrambe, tri so bile posebej opazne.
»Prav Jan je v 37. minuti s parado zagotovil, da smo ostali v igri za kaj več, saj smo tedaj zaostajali z 0:1. V drugem polčasu bi lahko tudi zmagali, če bi Griezmann izkoristil še svojo drugo priložnost,« je po tekmi izpostavil Atleticov trener Diego Simeone. Škofjeločana je namreč pred tem matiral Wissam Ben Yedder, peti strelec španskega prvenstva. Občasni francoski reprezentant je stari znanec slovenskega nogometa: štadion Ramon Sanchez Pizjuan denimo dobro poznajo tudi nogometaši Maribora, ki so tam igrali dvakrat, nazadnje pa je niso odnesli dobro. Prav Ben Yedder je v prejšnji sezoni lige prvakov nasul vse tri gole Jasminu Handanoviću za zmago s 3:0 … Štajerci so v šestih kolih resda zapustili pozitiven vtis, tri točke za tri remije v družbi Liverpoola, Seville in Spartaka so odličen izkupiček za prvaka 1. SNL.

Kevin Kampl (levo) naj bi pritegnil interes Southamptona, člana angleške premier league. FOTO: AFP
Kevin Kampl (levo) naj bi pritegnil interes Southamptona, člana angleške premier league. FOTO: AFP


Oblak jo je vendarle odnesel bolje. Do konca je ustavil še dva nevarna strela Andaluzijcev (53., 85.), vmes pa je njegov soigralec Antoine Griezmann postavil končni izid tekme, ko je v zadnji minuti prvega polčasa zabil gol za rezultat 1:1. Zanimivo: tako Atletico (35 točk) kot Sevilla (33) sta z remijem povečala prednost pred Realom (30), ki je s porazom v Madridu proti Realu Sociedadu padel na 5. mesto.


 

Stanković že izpadel


Ob Oblaku sta bila aktivna še dva slovenska nogometaša na tujih igriščih. V tretjem kolu angleškega pokala (FA) je dobil priložnost branilec Jon Gorenc Stanković, donedavni reprezentant selekcije U-21, ki jo vodi Primož Gliha. Njegov Huddersfield je član premier league, a je izgubil na gostovanju v Bristolu z 0:1; Stanković je igral vso tekmo. Dan prej jo je odnesel bolje Rene Krhin, čigar Nantes je prav tako v 3. kolu francoskega pokala visoko s 4:1 odpravil Chateroux. Krhin je igral do 82. minute, pred tem pa je zabil gol za vodstvo za 2:1.
 

Med možnimi selivkami Šporar, Kampl in Berić


St. Etienne je prižgal zeleno luč za prestop Roberta Berića. FOTO: AFP
St. Etienne je prižgal zeleno luč za prestop Roberta Berića. FOTO: AFP


Robert Berić je izpustil sinočnje gostovanje St. Etienna v Strasbourgu, toda očitno z razlogom. Vodstvo kluba mu je prižgalo zeleno luč za morebiten odhod drugam, med možnimi naslednjimi destinacijami 27-letnega napadalca pa so Legia Varšava – po trditvah francoskih medijev naj bi bila to najresnejša kombinacija –, Olympiakos, Crvena zvezda ter španska kluba Leganes in Eibar. Še več ponudb je prejel za Andraža Šporarja Slovan iz Bratislave, po nekaterih informacijah pa bi bil lahko »Špoki« blizu turškega Trabzonsporja. Angleški mediji pa so poslali v javnost informacijo, da želi Southampton pripeljati v premier league slovenskega nogometaša Kevina Kampla. Klub namreč vodi njegov nekdanji trener Ralph Hassenhüttl, ki želi na vsak način okrepiti zvezno vrsto 18. ekipe angleškega prvenstva.

Preberite še:

Komentarji: