Barcelona izgublja tudi v Južni Ameriki

Flamengo je opravil velik korak na poti do finala pokala Libertadores, potem ko je na prvi polfinalni v Rio de Janeiru z 2:0 premagal ekvadorskega tekmeca.
Fotografija: Flamengov junak v prvi tekmi južnoameriške različice lige prvakov Bruno Henrique je bil nerešljiva uganka za branilce Barcelone, med njimi tudi za Byrona Castilla. FOTO: Silvia Izquierdo/AFP
Odpri galerijo
Flamengov junak v prvi tekmi južnoameriške različice lige prvakov Bruno Henrique je bil nerešljiva uganka za branilce Barcelone, med njimi tudi za Byrona Castilla. FOTO: Silvia Izquierdo/AFP

Brazilski nogometni velikan Flamengo je opravil velik korak na poti do finala pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske lige prvakov, potem ko je na prvi polfinalni tekmi doma v Rio de Janeiru z 2:0 premagal ekvadorsko Barcelono. Povratna tekma bo čez teden dni v Guayaquilu.

Igralec tekme je bil Bruno Henrique, ki je že v prvem polčasu (21. in 38. minuta) dosegel oba zadetka za Flamengo. Brazilski nogometaši bi lahko sicer še izboljšali svoje možnosti pred povratno tekmo, saj je Barcelona od konca prvega polčasa igrala le z desetimi možmi, ko je drugi rumeni karton prejel Molina, a je gostom uspelo zadržati izid do konca tekme.

Minulo sezono je bil južnameriški klubski prvak Palmeiras, ki je v drugem polfinalu remiziral z Atleticom Mineirom (0:0).

Preberite še:

Komentarji: