V nedeljo sanjski finale lige prvakov: Bayern – PSG

Zvezdniki münchenskega Bayerna v drugem polfinalu s 3:0 (2:0) premagali nogometaše Lyona.
Fotografija: Nogometaši Bayerna so prvi polčas dobili z 2:0, na koncu so se veselili zmage s 3:0. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Bayerna so prvi polčas dobili z 2:0, na koncu so se veselili zmage s 3:0. FOTO: Reuters

Ljubljana – Zvezdniki münchenskega Bayerna, ki so v četrtfinalu lige prvakov kar z 8:2 odpihnili z igrišča tekmece iz Barcelone, so se zanesljivo prebili v zaključni dvoboj najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v nogometu. Bavarci so v polfinalu s 3:0 (2:0) ugnali igralce Lyona.

Tekmo v Lizboni so sicer bolje odprli Francozi, saj so si priigrali več lepih priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Precej bolj učinkoviti so bili nemški prvaki. To še zlasti velja za Sergea Gnabryja, ki je v prvem delu dosegel oba gola za Bayern.

Nogometaš iz Stuttgarta, čigar mati je Nemka, oče pa prihaja iz Slonokoščene obale, je favorizirane Münchenčane z lepim golom popeljal v vodstvo v 18. minuti, na 2:0 pa je povišal petnajst minut pozneje.
Serge Gnabry je bil med najzaslužnejšimi za polfinalno slavje Bavarcev. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters
Serge Gnabry je bil med najzaslužnejšimi za polfinalno slavje Bavarcev. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters


Končni izid je v 88. minuti postavil najboljši strelec Bayerna, poljski as Robert Lewandowski, ki je natančno meril z glavo. To je bil že njegov 15. zadetek v tej sezoni lige prvakov. In veselje Bavarcev v Lizboni se je lahko začelo. Vendar pa se s tem še ne nameravajo zadovoljiti. Naredili bodo namreč vse, da bodo osvojili lovoriko.


Uresničil si je sanje


»Vedeli smo, da bo težko. Tekmeci, ki so pred tem prikazali vrhunski predstavi proti Manchester Cityju in Juventusu, so namreč dvoboj začeli izjemno samozavestni. V uvodnih minutah so nam povzročili obilo preglavic. Jasno nam je bilo, da se bomo morali braniti bolje, če bomo želeli zmagati. Na srečo nam je to uspelo,« si je po tekmi oddahnil Hansi Flick, trener Bayerna.

V velikem finalu, ki bo na sporedu v nedeljo, jih čakajo zvezdniki kluba Paris Saint-Germain, ki so v včerajšnjem polfinalu prav tako s 3:0 odpravili igralce Leipziga z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom na čelu.
Anthony Lopes je obžaloval zapravljene priložnosti svojih soigralcev pri Lyonu. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP
Anthony Lopes je obžaloval zapravljene priložnosti svojih soigralcev pri Lyonu. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP


»Malo bomo proslavili ta uspeh, nato pa se bomo začeli pripravljati za naslednjo tekmo. Parižani imajo kakovostno ekipo. Pričakujem dobro tekmo z goli. Kot nogometaš le sanjaš o tem, da bi igral proti najboljšim v Evropi,« je veliki finale napovedal Alphonso Davies, vzhajajoči zvezdnik pri Bayernu.

V Lyonovem moštvu niso skrivali razočaranja. »V prvih 15 minutah smo imeli dve lepi priložnosti za gol. Lahko bi vodili z 2:0. V takšnih tekmah neizkoriščene priložnosti seveda drago plačaš,« je zapravljene priložnosti obžaloval Anthony Lopes, vratar Lyona.


Preberite še:

Komentarji: