Bayern in Inter trpela, vendar zmagala

Galatasaray se je čvrsto boril s slovitim nemškim klubom, Salzburg pa je sredi Milana napadal domače črno-modre. Španska kluba zmagala na Portugalskem.
Fotografija: Izjemni Harry Kane je Bayernu odprl pot k zmagi v Istanbulu. FOTO: Yasin Akgul/AFP
Odpri galerijo
Izjemni Harry Kane je Bayernu odprl pot k zmagi v Istanbulu. FOTO: Yasin Akgul/AFP

Ob uvodu v 3. kolo skupinskega dela lige prvakov ni bilo presenečenja. Bayern je ne glede na vroče gostovanje v Istanbulu v trenutkih odločitve pokazal svojo moč proti Galatasarayu, Inter pa se je na domačem San Siru veselil pričakovane zmage proti Salzburgu.

Res pa je, da niti Bavarci niti črno-modri iz lombardijske metropole prav lahkega dela niso imeli. Serijski nemški prvaki so sicer zgodaj zabili vodilni gol, pozneje pa trepetali in se tudi za odlične obrambe ob številnih domačih poskusih zahvaljevali svojemu čuvaju mreže Svenu Ulreichu, ki pa le ni mogel preprečiti izenačenja po izjemno, s »panenko«, izvedeni enajstmetrovki Maura Icardija. Drugi polčas je nato le nagnil tehtnico na nemško stran, zbudil se je tudi vodilni napadalec moštva Harry Kane.

V Milanu so gostje iz Salzburga upali na presenečenje, podobno kot Turki v Istanbulu izničili uvodno vodstvo favorita in se odločno lotili lova za zasukom. Že razmerje strelov v okvir vrat – 6:3 za goste – razkriva, kako konkurenčni so bili avstrijski prvaki, toda gostitelji so se na koncu z večino med 80.000 gledalci veselili pomembne zmage.

Sicer pa je bil to večer gostujočih moštev, saj so ta pridno nabirala točke, ob Bayernu so se zmag na tujem veselili še nogometaši Reala Sociedada, Reala iz Madrida, Arsenala in Napolija. Nepričakovano napeto je bilo na kultnem Old Traffordu v Mancestru, kjer je v 7. minuti sodnikovega podaljška Jordan Larsson zapravil enajsmetrovko in tako izenačanje za goste iz danske prestolnice.

Andre Onana je z ubranjeno enajsmetrovko v zadnji minuti zagotovil zmago za Manchester United.FOTO: Molly Darlington/Reuters
Andre Onana je z ubranjeno enajsmetrovko v zadnji minuti zagotovil zmago za Manchester United.FOTO: Molly Darlington/Reuters

 

Danes v ligi prvakov

 

18.45

Galatasaray – Bayern 1:3 (Icardi 30.-11m; Coman 8., Kane 73., Musiala 79.)

Inter – Salzburg 2:1 (Sanchez 19., Čalhanoglu 64-11m; Gloukh 57.)

 

20.45

Benfica – Real Sociedad 0:1 (Mendez 63.)

Braga – Real Madrid 1:2 (Djalo 63.; Rodrygo 16., Belingham 61.)

Lens – PSV 1:1 (Wahl 65.; Bakayoko 55.)

Manchester United – København 1:0 (Maguire 72.)

Sevilla – Arsenal 1:2 (Gudelj 58.; Martinelli 45., Gabriel Jesus 53.)

Union Berlin – Napoli 0:1 (Raspadori 65.)

Preberite še:

Komentarji: