Brazilci v zadnjih sekundah odpravili Argentino, Nemci spet na kolenih

Nogometaši Brazilije so na prijateljskem turnirju v Savdski Arabiji premagali Argentino z 1:0. Nemčija je v ligi narodov izgubila proti svetovnim prvakom. 
Fotografija: Vsaka zmaga na dvoboju večnih rivalov je prestižna, tokrat so se je veselili Brazilci. FOTO: AP
Odpri galerijo
Vsaka zmaga na dvoboju večnih rivalov je prestižna, tokrat so se je veselili Brazilci. FOTO: AP

Dvoboji Brazilije in Argentine so vselej nekaj posebnega, četudi nimajo pravega tekmovalnega naboja. Tokrat sta se velika južnoameriška rivala pomerila v Savdski Arabiji, kjer sta nastopila na turnirju štirih ekip in se v finalu pomerila za zmago, ki je pripadla precej bolj zvezdniški Braziliji. Zagotovil jo je branilec Miranda v 93. minuti.

Argentina je nastopila brez večine zvezdnikov, manjkali so Leo Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Aguero, ..., na drugi strani pa so bili Brazilci skorajda v polni postavi. A njihovi napadalni zvezdniki niso pokazali nič posebnega, mučili so se s trdno argentinsko obrambo na tekmi, ki je ponudila le peščico lepih potez. 

Miranda je bil že med tekmo najbližje zadetku, a je njegov strel s črte odbil Nicolas Otamendi, v 93. minuti pa je ostal sam na drugi vratnici ob predložku s kota in izkušenemu branilcu ni bilo težko zadeti za zmago Brazilije. Pri Argentini je bil najbolj nevaren Paolo Dybala, ki je s prostega strela meril tik nad prečko, vrat Alissona pa ni ogrozil. 
 

Nemci povedli, nato pa izgubili


Nemška nogometna reprezentanca je v krizi, kakršne v deželi svetovnih prvakov izpred štirih let še niso doživeli. Prvič so kar šestkrat izgubili v istem koledarskem letu, tokrat so bili boljši svetovni prvaki iz Francije, ki so slavili z 2:1. 

Nemci so bili zelo razočarani po novem večeru za pozabo. FOTO: AP
Nemci so bili zelo razočarani po novem večeru za pozabo. FOTO: AP


Nemci so tekmo bolje začeli, v prvem polčasu je blestel hitri Leroy Sane, po igranju z roko Kimpembeja v kazenskem prostoru v 14. minuti pa je z bele točke zadel Toni Kroos. V prvem delu bi bilo vodstvo elfa lahko še višje, a je bil razpoložen Hugo Lloris, v drugem delu pa so se začele pojavljati stare težave Nemcev. 

Francozi so prestavili v prestavo višje in z dvema zadetkoma Antoineja Griezmanna prišli do zmage, ki je Nemce pahnila na rob prepada. Zdaj so zadnji v svoji skupini, imajo le točko in povsem mogoče je, da bodo izpadli v skupino B lige narodov. To bi bila prava mala katastrofa, zato se Joachimu Lowu selektorski stolček spet precej maje. 

Komentarji: